Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 29 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Minstens veertien doden door orkaan Laura in de Verenigde Staten

In de zuidelijke Amerikaanse staten Louisiana en Texas zijn er zeker veertien mensen overleden nadat de krachtige orkaan Laura daar verwoesting aanrichtte. Dat hebben de autoriteiten gisteren (lokale tijd) bekendgemaakt.

John Bel Edwards, de gouverneur van Louisiana, bevestigde dat ten minste tien mensen zijn omgekomen in zijn staat. De helft van de slachtoffers overleed door koolmonoxidevergiftiging nadat ze generatoren binnenshuis aanzetten in de nasleep van de storm die donderdag aan land kwam. Ook bomen die op huizen vielen veroorzaakten sterfgevallen: vier mensen zijn daardoor overleden. Een man is verdronken nadat zijn boot in de storm zonk.

Volgens de website Poweroutage.us zaten gisteren nog 464.813 huishoudens zonder stroom in Louisiana.

Doden door koolmonoxidevergiftiging

Ook de staat Texas werd hard getroffen door de orkaan. Drie van de tot nu toe vier sterfgevallen in de staat kwamen ook door koolmonoxidevergiftiging door generatoren. Die slachtoffers waren allemaal dakloos en hadden onderdak gezocht in een poolzaal in de zuidoostelijke stad Port Arthur en de generator naar binnengedragen. Dat meldt de Beaumont Enterprise. Lokale media meldden gisteren dat een man stierf in Oost-Texas, hoewel niet is bevestigd dat hij een direct slachtoffer was van de orkaan.

Eerder op dag zei de civiele beschermingsdienst van Haïti dat 31 mensen daar zijn omgekomen als gevolg van orkaan Laura. Die richtte afgelopen weekend grote schade aan op de eilandnatie, toen nog als een tropische storm voordat die veranderde in een krachtige orkaan van categorie 4.

https://twitter.com/RoxieAbc13/status/1298972897176883200

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.