Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 6 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nachtmerrie: vliegtuig vloog in VS met gat in cabine, passagierstoestel maakt noodlanding

Een gat in de cabine van het vliegtuig waar je in zit, het overkwam 171 passagiers in de Verenigde Staten. Het toestel heeft een noodlanding moeten maken, en inzittenden kwam er met de schrik van af. De bemanning meldde een „drukprobleem”.

Het passagiersvliegtuig van Alaska Airlines maakte de noodlanding in de Amerikaanse staat Oregon. Passagiers vertellen aan The New York Times dat er een gat zat in de cabine.

Vliegtuig met gat in cabine

De Boeing 737 MAX 9 had volgens de krant 171 passagiers en zes bemanningsleden aan boord. Het toestel vloog naar een bestemming in Californië, maar moest enkele minuten na het opstijgen al omkeren door de problemen aan boord.

Een passagier vertelt dat ze tijdens de vlucht wakker schrok van lawaai. „Ik opende mijn ogen en zag eerst een zuurstofmasker voor me”, zegt de 22-jarige vrouw aan de Amerikaanse krant. „Ik kijk naar links en zie dat de wand aan de zijkant van het toestel weg is.” Er zat niemand op de rij waar het gat verscheen.

Passagier deelt ervaring

Een andere vrouw (20) vertelt dat mededelingen van de bemanning via de intercom onverstaanbaar waren door het geluid van de wind aan boord. Na de noodlanding in Portland International Airport zou medisch personeel aan boord zijn gegaan.

De luchtvaartmaatschappij en toezichthouder Federal Aviation Administration zeggen dat wordt uitgezocht wat precies is gebeurd. Vliegtuigbouwer Boeing laat weten dat een team van experts klaarstaat om te assisteren bij het onderzoek.

Alaska Airlines

Alaska Airlines houdt andere toestellen van hetzelfde type voorlopig aan de grond. Het gaat om 65 vliegtuigen en die worden allemaal geïnspecteerd. De luchtvaartmaatschappij hoopt volgens Amerikaanse media de controles binnen enkele dagen af te ronden.

Luchtvaartmaatschappij is om: gratis extra stoel voor ‘plus size’-passagiers

Schiphol start met digitale paspoortcontrole: ‘Gezicht wordt instapkaart’

Verdachte bom op vlucht blijkt toch niet zo gevaarlijk: ‘Wegwerpluier voor volwassenen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties