Julia Osendarp
Julia Osendarp Entertainment 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Menig ‘kind van jaren 90’ staat stil bij overlijden Def Rhymz (53): ‘Legend van mijn schoolfeesten’

Rapper Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden. De Surinaams-Nederlandse rapper kampte met hartproblemen. Menig Nederlander groeide op met de bekende feestliedjes van Rhymz en staat stil bij zijn overlijden en haalt herinneringen op aan zijn muziek.

Zijn voormalig platenlabel Top Notch brengt het overlijden van Rhymz naar buiten. Een goede vriend van de rapper heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Rhymz, wiens echte naam Dennis Bouman was, moest de afgelopen jaren drie keer onder het mes. In een interview met FunX-dj Fernando Halman vertelde hij vorig jaar over de motor en batterij die hem in leven hielden. Bedoeld als overbrugging voor een donorhart. „Het is zoals het is, het loopt zoals het loopt. Maar ik ben niet zielig”, sprak hij daar toen daarover.

Populaire en bekende muziek van Def Rhymz

Rhymz brak in 1999 door met het liedje Doekoe en werd onder meer bekend door zijn hits Schudden en Ik ben niet te stoppe. Liedjes die op zijn bekende album De Goeiste stonden.

Oftewel: ‘Zak, Zak, Zak’ of ‘Iedereen houdt van doekoe, iedereen houdt van geld’. Wellicht dat jij, of jouw kroost, tijdens de schoolfeesten of uitgaansavonden deze bekende hits van Rhymz mee stond te schreeuwen. Rhymz roept met zijn muziek heel wat jeugdsentiment en nostalgie op. En uit de reacties blijk dat iedereen zo zijn of haar persoonlijke herinneringen aan de bekende liedjes heeft.

Nederlanders staan stil bij overlijden Def Rhymz

Ook bekende artiesten als Ronnie Flex, Frenna, Brainpower en Akwasi staan op social media stil bij het overlijden van Rhymz. Op X eren ook een hoop mensen de dood van deze ‘nineties-legende’. „Def Rhymz is de eerste Nederlandse rapper die ik ooit gehoord heb. Ik zal ook niet de enige zijn van mijn generatie”, schrijft Ronnie Flex. En Brainpower laat weten dat hij geschrokken is van het nieuws: „Leerde je ergens in de early 90s kennen. Later zijn we elkaar ruim 25 jaar vrijwel continu tegengekomen en hebben we regelmatig gehangen.”

Winston Gerschtanowitz opnieuw niet binnengelaten bij winnaars Postcodeloterij: ‘Hoe kom je aan onze deur?’

Mystery dragqueen in Make Up Your Mind blijkt bekende talkshow-host: ‘Klaar met dat getrut’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties