Julia Osendarp
Julia Osendarp Binnenland 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Pro-Palestijnse actiegroep deelt beelden van verstoren optreden Lenny Kuhr: ‘Je moet je schamen’

Een optreden van zangeres Lenny Kuhr werd gistermiddag onderbroken door actiegroep Palestine Action NL. Kuhr, die Joods is, maakt er geen geheim van dat ze onder meer haar kinderen en kleinkinderen in Israël steunt. De activisten riepen onder meer dat Kuhr een terrorist zou zijn en delen de beelden van hun actie.

Kuhr is zangeres en oud-winnares van het Eurovisie Songfestival. Daar won zij de liedjeswedstrijd met haar nummer De Troubadour.

Pro-Palestina actiegroep deelt beelden

Gisteren trad de zangeres op in een theater in Waalwijk, maar werd haar optreden onderbroken door de activisten. Palestine Action NL heeft inmiddels een video van het voorval op hun social media-kanaal gedeeld. Daarop is te zien dat iemand uit het publiek naar haar begint te roepen. „Lenny schaamt u zich niet voor het supporten van de genocide?” Waarna Kuhr reageert: „Oh alsjeblieft”. Maar de man vervolgt: „Je kleinkinderen zijn medeplichtig. Ze zitten in het Israel Defense Forces en ze zijn medeplichtig aan genocide. Je moet je schamen. Jullie zitten allemaal aan de verkeerde kant van de geschiedenis. Je moet je schamen voor uw propaganda”, roept de man.

Daarna is te zien dat de man uit de zaal wordt verwijderd. En Kuhr „Daag! Daag!”, naroept. Vervolgens roepen een paar vrouwen uit het publiek dingen richting Kuhr. „Free free Palestine. En die Lenny is een terrorist. Zij is een Zionist.”

Reacties op verstoring optreden Lenny Kuhr

Daarna klinkt de stem van een boze man, die de partner van Kuhr blijkt te zijn. „Het is mijn vrouw”, schreeuwt hij. „En jij gaat er godverdomme nu uit. Lenny Kuhr is geen terrorist. Als je Lenny ooit nog terrorist durft te noemen. Dan ga je over die balustrade”, aldus partner Rob Frank. De vrouw en Frank belanden in een duw en trek-situatie. Als de activisten het pand verlaten roepen ze nog „zionisten” en „terroristen” na.

Conflict Israël en Hamas in Gazastrook zet boel op scherp

Op X wordt veelvuldig gereageerd op de actie tijdens het optreden van Kuhr. En als het gaat over het conflict tussen Israël en Gaza, dan lopen de gemoederen nogal hoog op en de meningen uiteen. Ook uit de reacties blijkt dat.

In de Gazastrook is nog steeds een conflict gaande. Een conflict dat al jaren speelt, maar waar sinds de aanslag van 7 oktober op Israëlisch grondgebied de boel nog verder escaleerde. De strijd speelt zich af tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas. In Gaza zijn ruim 30.000 doden gevallen, vandaar dat inmiddels het woord ‘genocide’ klinkt.

Aanslag bij concertzaal in Moskou: aanhoudingen en Poetin reageert

Prinses Kate ‘enorm ontroerd’ door vele steunbetuigingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties