Sam Dille
Sam Dille Binnenland 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Twee nieuwe verdachten opgepakt in zaak kopschoppers Mallorca

De politie meldt dat er vandaag opnieuw twee verdachten zijn opgepakt na het uitgaansgeweld op Mallorca op 14 juli. Het zijn de vierde en vijfde verdachten in de zaak.

Het zou gaan om twee 18-jarige mannen uit Hilversum. De mannen worden verdacht van poging tot doodslag en openlijk geweld in een horecagelegenheid.

Aanhouding in zaak mishandeling Mallorca

Verder verdenkt het OM de verdachten van het van het plegen van openlijk geweld op de boulevard in El Arenal. Bij deze gevechten raakte de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zwaargewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Ook andere slachtoffers raakten gewond, maar niet levensbedreigend.

mallorca, opsporing gezocht, mishandeling, sanil b. mees t rechtbank carlo heuvelman
Bloemen op Mallorca op de plek van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman. Foto: EPA / Cati Cladera

De woningen van de Hilversummers zijn doorzocht. Aanstaande vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuwe informatie over geweld op Mallorca

Inmiddels beschikt justitie over dertig verklaringen over het geweld in badplaats El Arenal op Mallorca. Het onderzoek richt zich op twee vechtpartijen, die het gevolg waren van een hevige ruzie in een horecagelegenheid.

Het OM zegt van een aantal getuigen nieuwe beelden te krijgen die zij in de ochtend van 14 juli hebben gemaakt in het café of op de boulevard in El Arenal, Mallorca. Het OM roept iedereen die meer weet over de zaak, of over mogelijke verdachten, zich te melden.

Andere verdachten

In totaal zijn er in deze zaak vijf verdachten aangehouden van 18 en 19 jaar, allemaal afkomstig uit Hilversum. De eerste verdachte is de 19-jarige Sanil B. Hij werd 4 augustus opgepakt. De tweede verdachte, de 18-jarige Hein B., is 6 augustus opgepakt. Beide mannen zijn inmiddels voorgelegd aan de rechter, waarna hun voorarrest is verlengd met negentig dagen. Naast de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman, worden de twee ook verdacht van het mishandelen van een vriend. Sanil B. was volgens het OM eerder die nacht ook betrokken bij een mishandeling bij een horecagelegenheid op Mallorca.

De derde verdachte, Mees T., is 13 augustus opgepakt. Zijn voorarrest is verlengd met twee weken. Hij zou bij beide geweldsincidenten betrokken zijn geweest. Hij staat mogelijk over twee dagen voor de raadkamer.

Klopjacht

De gebeurtenissen in Mallorca hebben tot veel ophef gezorgd in Nederland. Zo vonden veel mensen dat het OM te veel tijd nam om verdachten aan te houden. Ook is er online veel over de zaak gesproken, en zoeken mensen op social media hard naar mogelijke daders. Op GeenStijl verscheen bijvoorbeeld een namenlijst, waar mogelijke verdachten met naam en toenaam worden genoemd.

De vader van de 19-jarige Mallorca-verdachte deed zijn verhaal bij Hart van Nederland op SBS 6. „Als ouder denk je: ‘Wat heb ik gedaan, wat heb ik verkeerd gedaan?’”, vertelde hij. Volgens de zoon van de man was een vriend van Carlo de aanstichter van de ruzie.

Derde verdachte aangehouden in zaak kopschoppers Mallorca

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Twee nieuwe verdachten opgepakt in zaak kopschoppers Mallorca
Sluiten