Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 13 aug 2021

Derde verdachte aangehouden in zaak kopschoppers Mallorca

De politie heeft vanmorgen een derde verdachte aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het gaat om een 18-jarige Hilversummer. Hij wordt verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag en het openlijk plegen van geweld.

Eén slachtoffer vakantiedrama Mallorca overleden

De jongen zou betrokken zijn geweest bij het geweld in een horecagelegenheid in de badplaats El Arenal op Mallorca en bij het geweld op de boulevard. Daarbij raakte de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zwaargewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Ook andere slachtoffers raakten gewond. In de volksmond heet het vakantiedrama inmiddels ‘de kopschopperszaak’.

De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland. In de vroege ochtend van 14 juli zochten ze ruzie met andere vakantiegangers. De politie heeft de Hilversummer opgepakt naar aanleiding van verklaringen van getuigen en van camerabeelden. Deze week bekeek de politie nieuwe beelden van een getuige.

Nieuwe verdachte Mallorca maandag voorgeleid

De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder hield de politie al twee andere verdachten aan. Het ging vorige week om jongens van 18 en 19, beiden uit Hilversum. Ook zij worden verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige man uit Waddinxveen. En bovendien van het medeplegen van poging tot doodslag op een andere man. De 19-jarige wordt daarnaast ook verdacht van poging tot doodslag op nog een ander slachtoffer in de horecagelegenheid. Beide verdachten zitten nog vast.

mallorca, opsporing gezocht, mishandeling, sanil b.
Bloemen op Mallorca op de plek van de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman. Foto: EPA / Cati Cladera

In het onderzoek hebben inmiddels dertien getuigen een verklaring afgelegd of zullen dat binnenkort doen. Er is negen keer aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie verwacht dat er nog nieuwe aanhoudingen zullen volgen.

Vader verdachte deed zijn verhaal in Hart van Nederland

De dramatische gebeurtenis op Mallorca leidde in Nederland op een digitale heksenjacht op de verdachten. Een lijst met namen van jongeren die werden gezocht, ging op internet rond. Hoofdofficier Rutger Jeuken die op de zaak zit, vond het „te zot voor woorden”. Hij zei aan tafel van talkshow Op1 dat „het kan leiden tot hele lelijke toestanden.”

De vader van de 19-jarige Mallorca-verdachte deed zijn verhaal vorige week bij Hart van Nederland op SBS 6. „Als ouder denk je: ‘Wat heb ik gedaan, wat heb ik verkeerd gedaan?’”, vroeg vader Younnes zich hardop af. De man gaf ook aan dat zijn zoon had verteld dat een vriend van de overleden Carlo de aanstichter was van de ruzie.

Alle Metro-artikelen over de Mallorca-zaak vind je hier.

Dit is nu bekend over de schietpartij met 6 doden in Plymouth

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Derde verdachte aangehouden in zaak kopschoppers Mallorca
Sluiten