Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 10 jun 2021

Relletje tussen KNVB en Jumbo om oranjereclame met Snollebollekes

Albert Heijn is de officiële sponsor van Oranje, maar je hebt de reclame van concurrent Jumbo vast al gezien. Die met Snollebollekes, Links Rechts, en de juichcapes. Precies daarom is de KNVB niet zo blij met de supermarktketen. Afgelopen week eiste de voetbalbond dat de Jumbo-reclame aangepast zou worden omdat dat de commercial ‘onrechtmatig’ is.

Gisteren trok de KNVB dat terug, schrijft De Telegraaf.

In de reclame treedt Rob Kemps, aka Snollebollekes, op in een Oranje-optocht. Je hoort Links Rechts en er is een groot feest. Volgens de KNVB is dat echter schadelijk voor de officiële sponsors van Oranje, zoals dus Jumbo’s concurrent Albert Heijn. Op social media noemen mensen de KNVB ‘slechte verliezers’ en vinden ze deze ophef maar overdreven.

Wat weet jij van het EK voetbal? Win met deze quiz een thuistap!

Jumbo-reclame maakt KNVB boos

Ook Albert Heijn heeft een reclame gemaakt voor het EK, waarin bedrijfsleider Ilse én heel veel spelers van Oranje te zien zijn. Bijvoorbeeld Memphis Depay, die met zijn vele tattoos ‘model’ staat voor de plakplaatjes die de supermarktketen uitgeeft. Onder de noemer ‘Alles voor Oranje’ wordt de hele buurt erbij betrokken.

Extra reclame voor het EK kan geen kwaad, zou je denken, maar de KNVB denkt daar dus anders over. Volgens de voetbalbond leek de oranjestoet in de Jumbo-reclame te veel op de oranjeparades die de KNVB organiseert rond interlandwedstrijden. „We willen hiermee opkomen voor bedrijven die bijdragen aan het voetbal”, zegt een woordvoerder van de KNVB.

‘Slechte verliezer’ Albert Heijn

Op sociale media vinden mensen deze hele situatie maar wat grappig. Zo noemt iemand de KNVB ‘knettergek’, een ander gaat voor ‘slechte verliezers’ over Albert Heijn.

Hoewel deze hele rel zorgt voor een hoop meer aandacht voor zowel de Jumbo als Albert Heijn, zeggen mensen vooral even een bezoekje aan de Jumbo te brengen. Volgens Remco is deze rel zelfs een oproep van Albert Heijn om „allemaal de komende weken met de Jumbo juichcape om af en toe alleen even een kleine boodschap te doen bij de Albert Heijn”.

Publiek bij EK voetbal krijgt in de ArenA eten en drinken op hun plek bezorgd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Relletje tussen KNVB en Jumbo om oranjereclame met Snollebollekes
Sluiten