Metro
Metro Binnenland 23 apr 2021 / 07:35 uur

Welke van de 44 sneltesters worden de ‘winnaars’ bij Testen voor Toegang?

Vandaag is een spannende dag voor de 44 aanbieders van sneltesters die meedingen naar ‘de prijs’: het uniform aanbieden van hun diensten bij de Testen voor Toegang activiteiten/bezoeken/plekken.

Stichting Open Nederland maakt vandaag bekend welke aanbieders van coronasneltesten het project ‘Testen voor Toegang’ kunnen helpen met het deels heropenen van Nederland, iets dat de ene Nederlander duidelijk meer ziet zitten dan de ander. En wat veel mensen, logischerwijs, verwarren met de wetenschappelijke Fieldab-evenementen.

Testen voor Toegang

Extra testcapaciteit is nodig om het doel van het kabinet te halen, dat 1,1 miljard uittrok om eind mei dagelijks 400.000 afgenomen sneltests mogelijk te maken. Er zijn 44 bedrijven die hun diensten hebben aangeboden voor zeven plekken, een voor alle zeven regio’s waarin Stichting Open Nederland het land heeft opgedeeld.

Onder de gegadigden zitten ook enkele sneltestaanbieders die meededen aan het recente kort geding tegen Stichting Open Nederland. Als in een regio meerdere partijen voldoen aan de gestelde voorwaarden, zal een loting uitsluitsel bieden.

Vorige week spanden dertig sneltestbedrijven een kort geding aan tegen de stichting, omdat alleen het Baarnse Lead Healthcare was benaderd voor het eerste deel van de pilot om Nederland weer deels te heropenen.

Sneltester Lead Healthcare

Lead Healthcare kreeg die taak zonder een gebruikelijke openbare aanbesteding, waardoor andere geïnteresseerde partijen geen kans maakten op de opdracht. Daar was voor gekozen omdat een openbare aanbesteding zes tot acht weken kost, zei coronaminister Hugo de Jonge in de Tweede Kamer. De rechtbank in Amsterdam stelde Stichting Open Nederland in het gelijk.

Internationale studenten zijn eenzaam in Nederland: ‘Een koude douche’

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Welke van de 44 sneltesters worden de ‘winnaars’ bij Testen voor Toegang?
Sluiten