Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Entertainment 8 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Veel steun voor Jaimie Vaes nadat ze aangifte doet tegen Lil Kleine

De beelden van Lil Kleine die het hoofd van Jaimie Vaes tussen een autodeur klemt, zullen veel mensen gezien hebben. Gisteravond vertelde Vaes bij talkshow Khalid & Sophie dat haar ex weleens eerder gewelddadig was, maar dat het op straat komen liggen van die beelden de druppel was. Ze heeft aangifte tegen hem gedaan en sluit uit dat ze ooit nog naar hem teruggaat.

Vaes zat bij de talkshow met haar advocaat, Kim Beumer, en deed voor het eerst haar verhaal over de vermeende mishandelingen door Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet. Of de aangifte van mishandeling is, werd niet duidelijk. „Het strafrechtelijk onderzoek neemt nu zijn koers”, aldus de advocaat. Daarnaast moeten er veel „civiele zaken” worden afgehandeld, zoals het verbreken van de relatie tussen Jaimie Vaes en Lil Kleine. „Ze hadden geen huwelijk of partnerschap, maar ze hebben wel een minderjarige zoon.”

Aangifte door Jaimie Vaes tegen Lil Kleine

Vaes vertelde dat het relatief goed met haar ging. „De ene dag gaat het beter dan de andere, maar het gaat stukken beter dankzij vrienden en familie. Het was een rotte periode.” Zij stelde dat de relatie tussen haar Scholten in het begin heel leuk was. „Jorik is niet altijd niet leuk. We hadden veel mooie momenten samen. Je houdt van iemand en je bent verliefd. Die dynamiek verschuift vervolgens langzaam.”

Over de incidenten op Ibiza en in Amsterdam, recent, kon Vaes naar eigen zeggen niets zeggen vanwege het onderzoek dat nog loopt. Lil Kleine zou half februari het hoofd van Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besliste twee weken geleden dat zijn voorarrest onder voorwaarden wordt geschorst en dat hij dus de zaak in vrijheid mag afwachten. Naar verluidt verliet hij lachend de gevangenis.

Laatste druppel

Een maand geleden kwamen de beelden van een mishandeling via een juicekanaal naar buiten. Daarop was te zien dat Lil Kleine Vaes aan haar haren beetpakt, haar hoofd tussen de autodeur doet en die enkele keren dichtslaat. Was dat incident niet op straat komen te liggen, had Vaes naar eigen zeggen misschien niet bij Scholten weggegaan. „Ik was deze situatie liever voor geweest”, aldus Vaes. „Alleen als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen, dan had ik hier nu niet aan tafel gezeten. Dan hadden we niet in dezelfde situatie gezeten.” Toen de beelden naar buiten kwamen, reageerden ook veel BN’ers geschokt. Anderen riepen op tot een boycot.

Zij bevestigt dat de relatie is verbroken en sluit uit dat zij ooit nog teruggaat naar Lil Kleine. Vaes kwam ook terug op het incident op Ibiza, bijna een jaar geleden. Vaes bevestigde dat zij toen aangifte heeft gedaan, maar deze weer introk.

Details over het incident deelt ze niet. „Maar er is die avond wel het één en ander gebeurd dat niet oké was”, omschrijft ze. Vaes ging na het incident in het hotel zelf naar het politiebureau. „Ik trok aan de bel, maar heb de melding daarna ook weer zelf ingetrokken. Ik wilde mijn partner beschermen, ik wilde niet dat het zou escaleren. Voor hem niet.” Wel spreekt ze over de video die het duo samen opnam, waarin het moet lijken alsof alles koek en ei was. Dat kwam op veel mensen al gek over en Vaes bevestigt dat: „Ik herken mezelf totaal niet. Dit is crisismanagement, zodat het niet zou escaleren ten nadele van de carrière van mijn ex-vriend. Ik zat daar heel verstijfd, ik stond er niet achter en dat had ik ook al gemeld.”

Zo’n zelfde soort filmpje deelde Lil Kleine onlangs weer, maar dan alleen. Twitter barstte los en vindt het allemaal maar „gelul“.

Veel steun

Op social media is steun, maar ook Shownieuws neemt een „petje af” voor Vaes. Bij Khalid & Sophie haalde zij namelijk uit naar sommige media die te veel de kant van Lil Kleine zouden hebben gekozen. „Het is heel spijtig dat bepaalde mediaplatformen partij kiezen”, aldus Vaes. Als voorbeeld noemde zij expliciet SBS-programma Shownieuws. Bij Shownieuws reageerden ze daar uitgebreid op.

„Ik heb mijn petje afgenomen voor Jorik omdat hij in therapie is gegaan, net zoals ik dat nu doe voor Jaimie omdat ze zo duidelijk haar verhaal doet”, stelde Patty Brard. Bart Ettekoven vulde haar aan: „Misschien dat Jaimie met het geluid uit keek, ik heb heel duidelijk gezegd dat ik niets geloofde van zijn verhaal. Volgens mij zeiden we niets raars of lelijks.”

Natacha Harlequin suggereerde dat Jaimie Vaes „haar waarheid heeft. Ze is het, met de kennis die ze nu heeft, niet eens met al het andere dat over Lil Kleine gezegd wordt en niet haar waarheid weergeeft. Ik snap haar reactie wel.”

Een kleine greep uit de reacties op social media:

Wil je Khalid & Sophie terugkijken? Dat kan hier.

Nederlandse Israëliër gaat als toerist naar ruimtestation ISS, maar zonder Tom Cruise

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.