Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Lachende’ Lil Kleine verlaat gevangenis na voorarrest

Rapper Lil Kleine verliet vandaag lachend de gevangenis. Daar zat hij twee weken opgesloten vanwege de verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Vandaag kwam hij weer buiten en wacht hij het vervolg van de strafzaak in vrijheid af.

Shownieuws en RTL Boulevard filmden de 27-jarige artiest die vandaag weer vrij kwam, nadat hij eerder werd opgepakt. Bemand met een vuilniszak in zijn handen, verliet hij met een grote grijns op zijn gezicht het gebouw. De verslaggevers van de entertainmentmedia rennen op hem af, maar krijgen geen commentaar. Gisteren besloot de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam dat er een eind kwam aan het voorarrest van Kleine, die eigenlijk Jorik Scholten heet. Onder voorwaarden is hij weer op vrije voeten.

Lil Kleine verdacht mishandeling Jamie Vaes

Vorige maand werd de rapper gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. Op uitgelekte beelden was te zien dat Scholten zijn vriendin Jamie Vaes hardhandig behandelde. Zo zou hij haar hoofd tussen een autodeur hebben geklemd.

Hij belandde in de cel, maar kwam na drie nachten weer vrij. Daarna ging het Openbaar Ministerie al snel in hoger beroep. Volgens hen waren er voldoende ernstige redenen om hem toch vast te houden. De raadkamer oordeelde dat de rapper toch nog veertien dagen vast kwam te zitten.

Aan dat voorarrest komt nu een einde. De rapper mag nu de inhoudelijke behandeling van de strafzaak ‘buiten’ afwachten. Welke voorwaarden hem eventueel zijn opgelegd, is niet bekend.

Lil Kleine schreef teksten in gevangenis

Shownieuws-presentatrice Patty Brard vertelde gisteren dat de rapper zijn voorarrest gebruikte om nieuwe teksten te schrijven. In zijn recent uitgekomen album Ibiza Stories refereerde de rapper ook al naar het eerdere geweldsincident dat plaats vond tussen hem en Vaes op Ibiza. Zijn teksten gaan veelal over spijt, woede, jaloezie, vreemdgaan, ruzie’s en zijn relatieproblemen. Brard vertelde overigens dat het stel niet meer bij elkaar komt.

Lil Kleine heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd en staat niet echt bekend als braafste jongetje van de klas.  Zo kreeg hij recent nog een taakstraf van 120 uur vanwege een vechtpartij in een club.

Lil Kleine van alle kanten gecanceld: wéér lijkt samenwerking stopgezet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.