Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine van alle kanten gecanceld: wéér lijkt samenwerking stopgezet

Lil Kleine voelt de gevolgen van de vermeende mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. De rapper wordt van alle kanten gecanceld.

Nadat platenlabels Top Notch en Sony, limoncellomerk Fiorito en een feestcafé – dat met zijn gezicht pronkte – de artiest al in de ban deden, lijkt zijn management er nu ook klaar mee. Op de website van Namam, zoals het managementbureau heet, is het profiel van Lil Kleine niet meer te vinden.

Wie de pagina van het managementbureau bezoekt, ziet daar de nodige bekende namen uit de Nederlandse rapwereld. Tussen die namen stond tot voor kort ook de naam van Lil Kleine. Maar wie nu de website bezoekt, kan hem niet meer terug vinden. Het intypen van Lil Kleine levert geen resultaat op.

Een samenwerking met Jorik Scholten, zoals de rapper echt heet, lijkt daarmee van de baan. Tegen het AD kon een woordvoerder dat nog niet bevestigen. „Op dit moment heb ik nog geen antwoorden.”

Veel organisaties stopten samenwerking met Lil Kleine al

Als Namam Lil Kleine inderdaad bij het grofvuil zet, is het managementbureau niet de eerste. Zondag liet platenlabel Sony Music weten de samenwerking met de artiest te stoppen. Label Top Notch liet vorige week weten de muziek van Lil Kleine niet meer te promoten. Vorige maand bracht dat label nog een album van de rapper uit.

Radiozender FunX draait voorlopig geen muziek meer van Lil Kleine en Spotify verwijderde al zijn nummers uit de door de muziekdienst samengestelde playlists. Ook drankmerk Fiorito, Kingsland Festival en zijn ‘eigen’ Amsterdamse feestcafé ‘t Lammetje willen voorlopig niks meer met de artiest te maken hebben. Madame Tussauds verwijderde zijn beeld uit het museum.

De oproep om de artiest te boycotten – waar overigens veel mensen achterstonden – lijkt door veel partijen dus te worden uitgevoerd. Inmiddels wordt het steeds meer de vraag wie nog wél wil samenwerken met Lil Kleine, in plaats van wie niet.

Hoofd tussen autodeur geklemd

Anderhalve week geleden werd Jorik Scholten gearresteerd op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn verloofde Jaimie Vaes hebben mishandeld door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen. Inmiddels is de artiest weer op vrije voeten. Het onderzoek naar de mishandeling gaat wel door.

Het nieuws kwam twee dagen nadat hij door de rechter was veroordeeld voor een taakstraf van 120 uur. Die straf kreeg hij omdat hij een man in een nachtclub had geschopt.

Tino Martin klaar met Lil Kleine: ‘Kan zich niet in bedwang houden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.