Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine voorlopig weer op vrije voeten: ‘Schandalig’

Lil Kleine is vrijgelaten uit het politiebureau in Amsterdam, waar hij drie nachten heeft doorgebracht. Het onderzoek naar de mishandeling gaat wel door, maar die mag de 27-jarige rapper thuis afwachten. Dat bevestigde zijn advocaat Nienke Hoogervorst tegen RTL Boulevard. Ook de rechtbank bevestigt de vrijlating.

Zondagavond werd Jorik Scholten, zoals de artiest echt heet, gearresteerd op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn verloofde Jaimie Vaes mishandeld hebben door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen.

Boze twitteraars reageren op het incident

Dat de rapper in afwachting op het onderzoek alweer naar huis mag, valt niet bij iedereen in goede aarde. Op twitter reageren mensen vol woede. „Dus je trekt je vriendin aan haren uit de auto, klemt haar hoofd tussen de deur (dit alles te zien op video). Vervolgens mag je lekker rustig thuis het onderzoek afwachten.. WTF.” Een ander noemt het „schandalig!” „Kan hij zijn gevaarlijke en agressieve gedrag weer oppakken!”

Ook bekend Nederland sprak zich deze week uit over de mishandelingszaak. Zangeres Anouk richtte zich tot het slachtoffer: „Jaimie, herpak je vrijheid na jarenlang mentale en fysieke mishandeling te hebben ondergaan.” Jim Bakkum reageerde dat de rapper met zijn poten van haar af moest blijven.

Lil Kleine zou spijt hebben van zijn daden

Vanmiddag werd de rapper voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van een poging tot zware mishandeling of mishandeling. Die besloot het voorarrest te schorsen. Welke voorwaarden de rechter-commissaris verbindt aan de schorsing wil een woordvoerster van de rechtbank niet zeggen, omdat dat niet-openbare informatie is.

Via het social media platform Snapchat zou mogelijk informatie over de aanhouding zijn gelekt. Op een screenshot, gedeeld door het zogenoemde juicekanaal Reality FBI, zegt iemand bij de politie in Amsterdam te werken. Diegene zegt dat hij foto’s moest maken van Jorik Scholten, de echte naam van de rapper. Scholten zou „echt geen zin” hebben gehad in die foto’s. Ook zou de rapper hebben gehuild en gezegd hebben spijt te hebben van zijn daden.

Lil Kleine breekt met platenlabel Top Notch: ‘Op weg naar volwassenheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.