Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 18 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Tino Martin klaar met Lil Kleine: ‘Kan zich niet in bedwang houden’

Zanger Tino Martin heeft vandaag in de radioshow van Mattie Valk en Marieke Elsinga hard uitgehaald naar Lil Kleine. Alhoewel de artiesten vorig jaar samen het nummer Gabber uitbrachten, is dat wat hem betreft de laatste keer. Ook wil Tino Martin het podium niet meer delen met Lil Kleine. „Wat een lul.”

Zondagavond werd Jorik Scholten, zoals de artiest echt heet, gearresteerd op verdenking van mishandeling. Hij zou zijn verloofde Jaimie Vaes hebben mishandeld door haar hoofd tussen een autodeur te klemmen. Inmiddels is de artiest weer op vrije voeten. Het onderzoek naar de mishandeling gaat wel door.

Tino Martin: ‘Aan vrouwen kom je niet’

Deze week zag Tino Martin de beelden waarop de mishandeling te zien zou zijn, zegt hij in de ochtendshow Mattie & Marieke. „Verschrikkelijk. Ik zei tegen mijn vriendin wat een lul het was. Daar kun je niet omheen.”

Hij wil zich naar eigen zeggen over de situatie uitspreken. „Ik heb thuis geleerd, aan vrouwen kom je niet. Dat is echt een no go. Hij kan zich blijkbaar niet in bedwang houden. De situatie kent alleen maar verliezers.”

Tino Martin werd vaak aangesproken op samenwerking met Lil Kleine

Tino Martin zegt vaak aangesproken te zijn op het feit dat hij vorig jaar samen met Lil Kleine een nummer uitbracht. „Moet je dat wel doen, zeiden mensen toen al”, aldus de zanger in de radioshow. Hij kreeg de opmerkingen vanwege een eerder incident waar Lil Kleine betrokken bij was.

„Het nummer lag enkele maanden in de vriezer, vanwege het incident op Ibiza”, aldus de zanger. Op het Spaanse eiland zou Jorik Scholten vorig jaar door de plaatselijke politie zijn opgepakt, vanwege een andere mishandeling van zijn vriendin Jamie Vaes. Zowel de 27-jarige rapper als zijn vriendin hebben altijd ontkend dat er sprake was van een mishandeling. Ze maakten destijds een veelbesproken video waarin ze de geruchten samen ontkrachtten.

‘Het is over en uit’

Ook tegen Tino Martin ontkenden ze stellig dat er sprake was van een mishandeling. „Ze verzekerden mij dat het geruchten waren, dat er niets van klopte. Niet veel later zag ik ze vrolijk hand in hand over straat lopen. Dus toen heb ik het de voordeel van de twijfel gegeven en hebben we de plaat uitgebracht.”

Maar dat doet de zanger nooit meer. „Het is over en uit”, is hij stellig. Lil Kleine zou in mei te gast zijn bij de concerten van Tino Martin in de Ziggo Dome. Dat gaat ook niet meer door, zegt Tino Martin. „Nee, dat doe ik niet meer.”

Lil Kleine wordt van meer kanten geboycot

Niet alleen Tino Martin ‘cancelt’ Lil Kleine, ook drankmerk Fiorito stopt de samenwerking met de 27-jarige rapper. Het limoncellomerk wil niet geassocieerd worden met Jorik Scholten. „Wij keuren elke vorm van geweld af”, aldus de oprichter van het drankmerk tegen RTL Z. Eerder verwijderde Madame Tussauds het beeld van Lil Kleine al uit het museum.

Ondertussen staat het nieuwe album van de rapper wel bovenaan in de album-hitlijst op Spotify.

Mensen zijn Lil Kleine zat na aanhouding: ‘Tijd voor een boycot?’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tino Martin klaar met Lil Kleine: ‘Kan zich niet in bedwang houden’
Sluiten