Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Entertainment 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Madame Tussauds verwijdert beeld van Lil Kleine uit museum

Momenteel zit Lil Kleine nog steeds vast op het politiebureau. Het Madame Tussauds in Amsterdam heeft besloten om het wassen beeld van de rapper weg te halen. Door feedback van klanten heeft het museum dit besloten.

Na videobeelden van zondag, is Lil Kleine gisteren aangehouden op verdenking van mishandeling. Eind januari heeft het Openbaar Ministerie al een taakstraf opgelegd aan de rapper uit Amsterdam.

Wassen beeld Lil Kleine

Het beeld van Lil Kleine staat al vanaf oktober 2019 in het Madame Tussauds. Deze zal dus niet meer te zien zijn in het museum. Door de omstandigheden en de feedback van de gasten, is besloten om het beeld te verwijderen.

Madame Tussauds verwijderde al eerder beelden van bekende Nederlanders. Ali B en Marco Borsato hadden ook een wassen beeld in het museum staan. Na de YouTube-aflevering van BOOS over The Voice of Holland worden beiden verdacht van grensoverschrijdend gedrag. Madame Tussauds haalde daarop de wassen beelden weg.

Geen reactie van platenlabels

De platenlabels en het management van Lil Kleine hebben nog geen inhoudelijke reactie gegeven op de vermeende mishandeling. Onlangs heeft de rapper nog een succesvolalbum onder het platenlabel Topnotch uitgebracht. Hierna zou Lil Kleine een samenwerking met Sony Music aangaan. Geen van deze partijen heeft nog gereageerd.

Lil Kleine heeft NAMAN als managementbureau. Onlangs heeft het bureau nog geprobeerd om Bilal Wahib terug op Instagram te krijgen. NAMAN heeft ook nog niet gereageerd op het incident. Er wordt veel gesproken over het uitblijven van de reacties: „Schandalig als Sony Music blijft wegkijken na de zoveelste mishandeling door Lil Kleine.”

Veel bekende Nederlanders hebben wel al gereageerd op de beelden die online zijn verschenen. Zo moet Jaimie Vaes, de vriendin van Lil Kleine en slachtoffer van de mishandeling, haar vrijheid herpakken van The Voice-coach Anouk. Koen Kardashian noemt de rapper een monster. Naast Lil Kleine zit ook Glennis Grace nog vast voor mishandeling. De zangeres zou betrokken zijn bij een vechtpartij in een supermarkt in de Jordaan in Amsterdam.

Versoepelingen coronamaatregelen: dit horen we bij de persconferentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Madame Tussauds verwijdert beeld van Lil Kleine uit museum
Sluiten