Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Opvallend 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Bilal Wahib weer terug op social media na ‘levenslange’ ban

Bijna een jaar geleden is het Instagram-account van Bilal Wahib verwijderd. Nadat hij met acteur Oussama Ahammoud een minderjarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien in een Instagram live, zou de rapper en acteur levenslang verbannen worden van Instagram en Facebook. Na een jaar is hij weer terug, dus ‘levenslang’ klopt niet helemaal.

Na het incident kreeg Wahib veel over zich heen. Hij werd geboycot door radiostations en zijn label, TopNotch, liet hem vallen. Wahibs verklaring was echter dat het allemaal om een misplaatste grap ging. Daarna was het een tijd rustig rondom de artiest. Echter heeft hij niet stilgezeten en ondertussen wel muziek uitgebracht. Verder konden zijn fans de rapper nog wel volgen via TikTok.

Bilal Wahib terug op Instagram

Ongeveer een jaar later is Wahib dus weer verschenen op Instagram. Het account wordt momenteel beheerd door zijn management, zo geeft zijn Instagram-bio aan. Met zijn eerste post op het kanaal lijkt het dan ook officieel te zijn. In het filmpje is te zien dat hij danst op een nummer dat hij binnenkort uitbrengt.

Ook zijn management, NAMAN, heeft het filmpje geplaatst op hun eigen kanaal. Met de tekst ‘Bilal is back’ lijkt het door hen officieel bevestigd te zijn. Wat de afspraken met Instagram zijn, is verder nog niet bekend. NAMAN is een managementbureau voor artiesten van Nederlandse bodem. Zo zijn ze naast Wahib ook verantwoordelijk voor Lil Kleine, die recent een werkstraf opgelegd kreeg vanwege mishandeling.

Veel positieve reacties

Het account van Wahib heeft op het moment van schrijven bijna 40.000 volgers. De reacties onder het filmpje zijn vooral positief. Vooral zijn fans zijn erg blij met reacties als: „Let’s go!”, „eindelijk Bilal!” en „gemist bro”. Er reageren ook bekende artiesten onder het filmpje. Zo zijn Ronnie Flex en Rolf Sanchez blij met zijn terugkeer.

Toch lijkt niet iedereen vergeten te zijn wat er is gebeurd. Er klinken ook reacties zoals „nu wel normaal doen hé” en „the pedo king is back”. Er wordt ook veel gevraagd naar Oussama in de reacties. Tot op heden is er nog niets bekend over zijn terugkeer op de platformen.

Zangeres Do heeft ook last gehad van Rietbergen: ‘Wat hij heeft gedaan was niet oké’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bilal Wahib weer terug op social media na ‘levenslange’ ban
Sluiten