Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Entertainment 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Freek Vonk gebeten door tijgermeerval: ‘De stekel brak af in mijn hand’

Freek Vonk laten heeft vandaag laten weten dat hij gisteren een ‘ongelukje’ heeft gehad. Dit is gebeurd tijdens de opnames voor een nieuw seizoen van Freeks Wilde Wereld. De tv-bioloog is in zijn hand gestoken door een tijgermeerval.

Voor de opnames van Freek Vonk zit hij midden in het regenwoud van Suriname. Het is daar momenteel erg mistig waardoor hij nog steeds wacht op een helikoptervlucht. „Zodra de nevel is opgetrokken, word ik opgehaald”, geeft hij aan.

Tijgermeerval gevangen

In het bericht geeft Freek Vonk aan dat hij een prachtige tijgermeerval heeft gevangen. Deze wilde hij zo snel mogelijk bevrijden. Tijdens het losmaken stak de tijgermeerval hem in zijn hand: „De stekel brak af in mijn hand.”

Freek Vonk zou Freek Vonk niet zijn als hij zich niet druk zou maken om de meerval zelf: „Gelukkig heeft de vis daar geen enkele last van; als een van de stekels afbreekt, groeit er snel een nieuwe aan!”, schrijft hij. Daarna heeft de presentator de meerval direct terug in de rivier geplaatst.

Freek Vonk naar het ziekenhuis van Paramaribo

„De stekel zat echter muurvast”, gaat hij verder. Zodra Freek Vonk met de helikopter opgehaald kan worden, gaat hij direct naar het ziekenhuis van Paramaribo. Daar zal de stekel operatief worden verwijderd. Op de beelden is te zien dat zijn hand nogal opzwol. Veel meervallen zijn giftig, maar daar heeft Vonk niks van gemerkt.

Freek Vonk noemt het incident een ‘risico van het vak’. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij een ‘ongelukje’ heeft meegemaakt. Zo is hij tijdens de opnames in Australië aangevallen door een tapijtpython, en is hij gebeten door een haai.

De presentator is er niet vies van om de beelden te laten zien. Wanneer je een zwakke maag hebt kan je beter niet naar de beelden kijken. In zijn post over de tijgermeerval is de stekel die in zijn hand is achtergebleven namelijk duidelijk te zien.

Versoepelingen coronamaatregelen: dit horen we bij de persconferentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Freek Vonk gebeten door tijgermeerval: ‘De stekel brak af in mijn hand’
Sluiten