Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 1 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit vinden ‘we’ van Joost Kleins Europapa: ‘Gabberen en ontroeren’

De kogel is door de kerk. Joost Klein vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival in Zweden met zijn liedje Europapa. En daar wordt natuurlijk veelvuldig op gereageerd.

Joost Klein presenteerde gistermiddag bij Arjen Lubach zijn nieuwe liedje, waarmee hij naar het Songfestival gaat. In een blauw pak met gigantische schoudervullingen beklimt hij straks het podium in Malmö.

Joost Klein met Europapa naar Songfestival

Het liedje van Klein is nogal wat. Een combinatie van humoristische teksten, aanstekelijke feestmuziek en nog een dosis Happy Hardcore. Aan het eind van het liedje haalt de zanger in een rustiger stuk zijn vader aan. De ouders van Klein zijn beiden overleden. Zijn vader leerde hem dat de wereld geen grenzen heeft en dat grenzen zijn bedacht door mensen. „En dan kun jij de wereld ook bedenken”, sprak Klein bij Lubach uit.

Aan tafel bij Vandaag Inside werd gereageerd op Europapa. En Johan Derksen vond het helemaal niks. „Ik hou van goede wijn en dit is priklimonade. Deze bullshit wil ik niets mee te maken hebben. Je schaamt je dood dat hij Nederland vertegenwoordigt.” Maar VI-gezichten Wilfred Genee, Rutger Castricum en Raymond Mens vinden Europapa wel leuk.

Nederland reageert op nummer

Gerard Joling reageerde in RTL Boulevard ook op het Songfestival-nummer. Joling is eveneens enthousiast over het liedje. Volgens hem zit er namelijk een verhaal in. En Joling benadrukt dat Klein een nummer 1-hit heeft gehad in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. „Dan sta je al 2-0 voor.” Volgens de zanger slaat de jeugd hier op aan. „Het is al tien keer beter dan die twee plumppuddingen van vorig jaar”, aldus Joling. Joling sprak zich ook uit over de afgelaste theatertour van Gordon.

De videoclip van Europapa is op YouTube ruim anderhalf miljoen keer bekeken. Op social media reageren een hoop Nederlanders op het liedje. En hoewel niet iedereen dit genre kan volgen, slaat het liedje ook bij een hoop mensen aan. De 90s-sfeer en Happy Hardcore doen het kennelijk goed bij een groep Nederlanders. En hoewel op X ook klinkt dat Klein „geen muziek” maakt en we „herrie” naar Zweden sturen. Lijkt het overgrote deel de humor hier wel van in te zien en het ook best een lekker nummertje te vinden.

Donderdag 9 mei staat Klein in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival.

 

Steenrijk, Straatarm-kijkers verbaasd over arm gezin in Spaans restaurant

Johan Derksen doet Olcay Gulsen huwelijksaanzoek in Vandaag Inside: ‘Moet eerst scheiden’

Dirk en Anneke zien elkaar weer in Married At First Sight: ‘Voelde me belazerd en gekwetst’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties