Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Uitspraken Johan Derksen stuiten tegen borst VI-kijkers: ‘Hij vliegt nu heel hard uit de bocht’

Johan Derksen liet zich gisteravond bij Vandaag Inside behoorlijk uitgesproken uit over het rapport over de publieke omroep. Maar VI-kijkers vallen over zijn nogal ongecensureerde uitspraken.

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) van Martin van Rijn concludeerde dat grensoverschrijdend gedrag breed speelt bij de publieke omroep. „De commissie is zeer geschrokken van de ernst van de gedragingen en van het aantal mensen dat daarmee in aanraking is gekomen.”

Rapport NPO besproken bij Vandaag Inside

Aan menig talkshowtafel werden het rapport en de misstanden bij de NPO besproken. Zo ook aan de VI-tafel. Wilfred Genee kaartte de bevindingen aan. Hij, René van der Gijp en tafelgast Lilian Marijnissen zijn geschrokken van de uitkomsten.

Derksen heeft, zoals hij dat vaker benoemt, een andere kijk op beschuldigingen en aantijgingen omtrent grensoverschrijdend gedrag. Hij noemt op dat het rapport „eenrichtingsverkeer” is. Volgens hem werden voornamelijk oud-medewerkers bevraagd voor het onderzoek. „Mensen die om een of andere afgehaakt zijn. Of uit onvrede of omdat ze geen kwaliteiten hadden.” Waarna Genee inhaakt: „Of omdat ze overspannen waren geraakt.”

Johan Derksen deelt ongecensureerde mening

Hij noemt dat jonge mensen die voor de televisie werken geen realistische kijk op deze wereld hebben. En dat deadlines voor voor spanning en een snauw hier en daar kunnen zorgen. „Alle lelijke dingen zijn in dat rapport opgeschreven en niemand heeft zich kunnen verdedigen.” Derksen vindt dat ook de daders gehoord moeten worden. „Dat vind ik geen geloofwaardig rapport.”

Volgens Derksen kan namelijk ook rancune een rol spelen. „Al die rapporten staan bol van de rancuneuze gevoelens.” Daarna haalt hij de aantijgingen rondom Theo Maassen aan. „Dat is een vrouw, die laat zich neuken door een getrouwde vent. Als hij niet meer wil, dan wordt ze boos en stapt ze naar de Privé. Pure rancune.” Maar daar is Genee het niet mee eens. Derksen: „Het is zeer ongepast om met een getrouwde vent in bed te stappen.” Genee vindt die conclusie veel te kort door de bocht en benadrukt dat er twee personen in dit verhaal betrokken zijn. „Maar hij is geen NSB’er en dat wijf wel”, aldus Derksen.

VI-kijkers vallen over uitspraken Derksen

En die woorden zorgen voor een ongemakkelijk stilte aan tafel. „Ze komt heel schijnheilig nu op voor de rechten van de wettige echtgenote. Die ze eerst belazerd heeft door met hem in bed te duiken.” Volgens Derksen was ook het NPO-rapport een uitnodiging voor rancune. Maar de rest van de VI-tafel gelooft dat niet.

VI-kijkers vallen behoorlijk over de uitspraken van Derksen.Volgens sommigen slaat hij de plank mis met zijn woorden over het rapport en ook zijn kijk op de situatie omtrent Theo Maassen stuit tegen de borst.

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK.

Boer Zoekt Vrouw-Haico en Ellen tóch geen match: ‘Ik vond ze zo leuk’

Vrouwen waren ‘loslopend wild’ en ‘prooi’ op redactie NOS Sport

Claudia de Breij openhartig over ‘kleine midlife’ bij De Avondshow met Arjen Lubach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties