Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 1 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Echte Meisjes In De Jungle zijn terug en hoe: ‘In Suriname praten ze Nederlands!’

Gaat dat zien, erger wordt het niet… Dat is de nieuwjaarstip als het gaat om Echte Meisjes In De Jungle. De dames zijn terug in het oerwoud om er een (ahum) prettige gezamenlijke tijd te beleven. Vanaf vandaag staat de tweede reeks op streamingdienst Videoland.

Echte Meisjes In De Jungle was met een groep influencers of iets anders vaags waar we ze van moesten kennen, begin 2023 te zien. Het was een veelbesproken eerste reeks, alleen al omdat er een heuse catfight in een rijstveld ontstond. Exit Echte Meisjes In De Jungle voor de dames, was daarbij het eindoordeel van de programmamakers.

Metro bekeek daarom alvast aflevering 1 van serie 2 voor de tv-rubriek Blik op de Buis. Het werd een hele zit.

Nieuwe Echte Meisjes In De Jungle

De reeks is vanaf vandaag terug. Voor wie het niet kent: twaalf volgens Videoland ‘bekende reality-sterren’ gaan de strijd met elkaar aan in de jungle. Zij moeten overleven, maar ook opdrachten volbrengen om zich tot Queen of the Jungle te laten kronen. De mooiste prijs daarbij is dat de winnares volgend seizoen niet meer in dat voor haar zo verschrikkelijke oerwoud vol gevaren hoeft terug te keren. Dat is meteen ook de reden waarom we Kelly Heruer nu niet terugzien met een hip koffertje en veel te veel spullen om in een rugzak te proppen.

Louisa en Famke Louise

Dat onbekend zijn is natuurlijk een beetje gekscherend gezegd. Ergens zijn deze meisjes, dames is eigenlijk beter passend, wel van bekend. Wie kent Louisa ‘ik wilde zo graag aan het Songfestival meedoen’ Janssen niet? Zij was overigens de meppende dame tijdens die eerder genoemde catfight. En met Famke Louise hebben we in het nieuwe seizoen van Echte Meisjes In De Jungle een echt bekend gezicht op het beeldscherm.

Vorig jaar trok presentator en spelleider Valerio Zeno met de meisjes naar Laos, nu naar Suriname. Hij verlangt „doorzettingsvermogen, moed en veerkracht van de luxepoezen”. Het leverde uiteindelijk de winst van de Dutch Reality Award op, een beetje rare verkiezingen waarmee volledig voorbij werd gegaan aan veel grotere hits als De Augurkenkoning en – al helemaal – B&B Vol Liefde. Maar goed, je kunt die cup maar beter op je schoorsteenmantel hebben.

Echte Meisjes In De Jungle Famke Louise
Famke Louise. Foto: Jasper Suyk / Rob Jacobs

Deelneemsters Echte Meisjes In De Jungle

Naast Louisa Janssen en Famke Louise doen deze keer de volgende tien echte meisjes in de jungle mee: Shanta Bakker, Jacomien Zoer, Deveny Sooda, Shirley Cramer, Lesley Versprille, Imen Dirie, vriendin van Roy Donders Michelle Bibi (kampt met suikerziekte, knap dat ze deelneemt), Kelly van der Veer, Michella ‘kakkerlak met nagellak’ Kox en Esmee Ipema. Spontaan herinnert deze Metro-verslaggever zich dat hij ooit bij haar aanschoof in een Brabantse tuin, omdat zij met haar tweelingzus Sharon een eigen programma op MTV kreeg. Het duo schaamde zich in de verste verte niet voor de quote „wij kunnen echt niets“.

Maar is het ook wat, dit tweede seizoen Echte Meisjes In De Jungle? Je zou het direct af kunnen branden wegens nepheid, het vele gevloek en de aanstellerij. Maar je kunt je daar ook van afsluiten en vooral voor de heerlijke oneliners gaan.

Echte Meisjes In De Jungle Kelly van der Veer
Kelly van der Veer. Foto: Jasper Suyk

Verbazingwekkende uitspraken

Wat dat, vindt deze kijker in ieder geval, is de kracht van Echte Meisjes In De Jungle. Je valt van wat er over de lippen vol fillers komt van de ene verbazing in de andere, dan weer stijl achterover. Echte Meisjes in De Jungle is nog maar amper begonnen of Shanta roept enthouisiast: „In Suriname praten ze Nederlands!” Louisa heeft zich terdege voorbereid: „Ik heb me nog even goed strak laten spuiten. Als een mug mij nu wil steken, dan heeft ie alleen maar filters in z’n smoel.”

Kelly van der Veer, aan het begin van de eeuw de eerste transgender op de Nederlandse tv in Big Brother, vindt zichzelf nogal sportief. „Als je drie, vier keer per dag de hele Kamasutra van het begin tot het einde doet, dan ben je behoorlijk sportief bezig toch?”

Spelen om de eer en 20.000 euro

Er wordt in Echte Meisjes In De Jungle dus gespeeld om de eer van de Queen, maar ook om 20.000 euro. De één gaat er „nog een keer haar borsten van laten doen, tot echte ronde bollen”, een ander denkt meteen aan een ritje naar de fastfoodketen met de gele M. En Louisa Janssen? Die heeft nog een paar nieuwe rolluiken nodig.

Aantal blikken uit 5: 1,5

Noot: of 5, net hoe je het bekijkt. Perfecte uitbrak-tv is het vandaag in elk geval.

Blik Buis illustratie
Illustratie: Metro

De hele reeks Echte Meisjes In De Jungle is vanaf nu (exclusief) op Videoland te zien. 

Net wat je nu nodig hebt: met de trein door Europa ‘hobbelen’, maar dan (brak) thuis voor de buis

Chantal Janzen één van de vertellers in In Het Wild: ‘Voortplanten, leuke handeling, heb het zelf ook gedaan’

Kun je je zonden ‘stil’ achter je laten en begraven? Niet als de IRA op je pad komt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties