Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 28 aug 2017 / 10:59 uur

MTV-tweeling Sharon en Esmee: Wij kunnen echt niets

Nederland is sinds zondagavond een hilarische (MTV-)tweeling rijker: Sharon en Esmee. „Maar we kunnen helemaal niets.”

De 21-jarige Brabantse tweeling Sharon en Esmee (‘we komen uit één ei’) doken dit voorjaar op in MTV’s Ex on the Beach: Double Dutch. In Thailand belandden de twee in een vrijgezellenwereld vol feest en seks (en ex-en, zoals het in het programma gaat). Het duo viel op, ook bij de makers. Al snel werd duidelijk: die Sharon en Esmee, daar moeten we meer mee doen. Dus besloot MTV de twins een eigen reality-serie Double Trouble te geven en op vakantie te sturen naar een camping in Bulgarije. Kamperen dus, al vonden de twee het vooral ‘kramperen’. De twee mooie verschijningen vinden hun uiterlijk honderd keer belangrijker dan het Journaal van 20.00 uur, dus die wegstoppen in een krappe tent is ‘de hel’.

Maaskantje

Metro ontmoet Sharon en Esmee in de achtertuin van hun gezellige moeder Monique. We zijn in Den Dungen, door New Kids beter bekend als Maaskantje. De beroemde snackbar uit de tv-serie staat letterlijk om de hoek. Sharon woont bij haar moeder. Esmee heeft sinds kort een eigen studio, waardoor de tweeling voor het eerst gescheiden is. Ze komen nog napuffend van hun werk in een Subway in Den Bosch aan. Geweldig vinden zij hun baan niet: „Kutbroodjes vouwen. Onze baas vindt het niet erg hoor, dat we dat op televisie zeggen. Die lacht erom. Extra broodjes verkopen we niet, maar er komen wel mensen binnen om ons even te zien.”

MTV-tweeling Sharon en Esmee: Wij kunnen echt niets

Nee, geef Sharon en Esmee maar een rol in de spotlights op tv. Zondagavond begon op MTV hun reis naar Bulgarije en zal de komende zeven zondagen worden voortgezet. Dat land vinden bleek al een hele klus, want ze hadden geen idee waar het ligt. „Het zal wel zo’n stom boerenkutland vlakbij Spanje zijn ofzo”, klonk het dan ook. Esmee nu: „We hebben het op school echt wel geleerd en toen haalden we tienen, maar Nederland kunnen we nu ook niet aanwijzen. Ik weet alleen die laars nog, Italië.” Moeder Monique schudt het hoofd, maar wel met een glimlach.

Floortje Dessing? Wie?

Reality-tv gaat de meiden goed af. Maar als het om tv-ambitie voor de toekomst gaat, dan hebben Sharon en Esmee een probleem vinden ze zelf. Sharon: „Ja, wát dan? We hebben geen enkel talent. Maar ik vind het wel leuk dat mensen Double Trouble gaan kijken en ons nog meer gaan leren kennen.” Esmee: „Inderdaad, we kunnen gewoon hélémaal niets.” De tweeling vergeet natuurlijk wel het reality-talent dat ze bezitten. Daar zouden zij Nederland nog lang mee kunnen vermaken. Ze zijn flapuits, naïef, hebben klagen tot kunst verheven en zijn ontwapenend eerlijk. Zouden ze al reizend een Floortje Dessing in een reality-show willen zijn misschien? Het blijft lang stil. „We weten niet wie dat is. Is ze rijk? Ja? Oh, dan willen we die nieuwe Floortje wel zijn.”

Lekker boeiend

Dat Sharon en Esmee alles zeggen wat in hen opkomt, dat is soms lastig. Sharon: „Zo zijn we gewoon, misschien moet dat wat minder. Aan de andere kant: lekker boeiend.” Esmee: „Ik floep echt alles eruit, vooral als ik boos ben.” Wat mensen op social media van ze vinden boeit ze al helemaal niet. Sharon: „Mij maakt het niet uit, maar ik vind wel dat mensen niet zo met anderen bezig moeten zijn. Roddel niet zo.” Esmee: „En die wijven moeten niet zo jaloers zijn. Die willen zelf op tv denk ik.” Sharon: „Mensen krijgen door Double Trouble een ander beeld van ons.” Esmee: „Ze gaan ons leuker vinden.” Dat MTV hen aankondigt als lekkerste, leukste en gekste tweeling, daar zijn ze het volmondig mee eens: „Klopt precies.”

MTV-tweeling Sharon en Esmee: Wij kunnen echt niets

Kamperen hadden ze al wel gedaan. Esmee: „Maar dan hadden we een luxe stacaravan, niet in zo’n tent. Dit was echt verschrikkelijk.” Sharon: „We doen dit echt nooit meer. Het was ook zwaar.” In de serie zoeken ze uiteindelijk de luxe en Sunny Beach op, want die tentjes zijn ze volgens de trailer helemaal zat. De weg erheen was al verschrikkelijk, een tocht van vier uur in een busje. „Wat is dit voor werkbus joh?”, klinkt het uit de mond van Sharon. „Hier ben ik toch veel te knap voor?”

Bulgaren zijn lelijk

Bulgarije en kamperen? Voor de dames hoeft het niet meer. Sharon: „De tentjes waren zo klein dat onze voeten er aan de achterkant uitkwamen.” Esmee: „En Bulgaren zijn lelijk en boers. Den Dungen vind ik ook niks trouwens. Ik wil hier niet dood gevonden worden en wilde graag weg.” Sharon: „Ik heb een saai kutleven en wil wel naar Rotterdam. Of Spanje. Eerst maar nog meer tv en heel veel geld verdienen.” Esmee: „Daar zijn we toch voor gemaakt blijkbaar. En dan nooit meer werken.”

En dan zijn ze door de verhuizing van Esmee nog uit elkaar getrokken ook. Sharon: „Ik wilde mee, maar zij wil dat niet. Nou, dan lekker niet.” Esmee: „Ik heb een vriend, dat werkt toch niet?” Sharon: „Ach, dat is tussen nu en drie weken toch uit.”

MTV-tweeling Sharon en Esmee: Wij kunnen echt niets
'Lekker' op de camping.

Dagje Utopia genoeg

Sharon en Esmee doken vorige week een dag en nacht op in Utopia, het SBS 6-programma waarin mensen achter gesloten deuren een eigen wereld opbouwen. Ook in Utopia woont een tweeling, Fay en Demi. Sharon: „Een dagje was lang genoeg. De mensen waren superlief, maar je moet je toch aan anderen aanpassen. Daar zijn we niet zo goed in.” Esmee: „We snappen het doel van Utopia ook niet, dus is het niets voor ons.” Sharon: „Dan moet je helemaal je eigen bedrijf starten en al die shit.” Esmee: „Fay en Demi waren ook lief, maar Floor niet. Voor dat we er waren had ze gezegd dat Utopia geen hoerentent moest worden. Dat had ze recht in mijn gezicht moeten zeggen.”

Double Trouble is nog zeven zondagen om 22.00 uur op MTV te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MTV-tweeling Sharon en Esmee: Wij kunnen echt niets
Sluiten