Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 9 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Onthullingen alom in The Masked Singer, maar kijkers storen zich rot aan onmogelijke hints: ‘Niet te raden dit’

De maskers blijven maar vallen in The Masked Singer. Het panel lijkt ondertussen niet echt beter te worden in het raden van de identiteiten, maar ook kijkers bleven met open mond achter na de onthullingen.

Wie o wie schuilen er dus in de kostuums van de Walrus, de Badeend, het Stinkdier, de Toffe Peer, het Nijlpaard en de Koala? Zoals gewoonlijk hebben twee van hen hun identiteit gisteravond moeten onthullen.

‘Wat een charmeur’

Panellid Monica Geuze heeft ondertussen nog geen gemaskerde zanger weten te raden, in tegenstelling tot haar mede-panelleden. „Dat is helemaal niet erg”, stelt Loretta Schrijver haar gerust.

De Walrus trapt de aflevering van The Masked Singer af met een swingend optreden. „Midden dertig qua stem, denk je niet?”, aldus Buddy Vedder. Ook panellid Gerard Joling merkt op dat de Walrus „soepel beweegt”. „Wat een charmeur”, vindt Schrijver. Ze denkt te weten dat het Mart Hoogkamer is.

The Masked Singer

Er is een ‘special agent’ toegevoegd die stille hints geeft. Zo laat hij in de badkamer van de Badeend van alles zien. Een handdoek met een appel erop, een mand met een voorraad wc-papier en een anti-slijm hoestdrank. Maar het panel vindt het moeilijk om de identiteit van de Badeend te raden. „Ook dit optreden ging van a naar z”, aldus Vedder.

Dan blazen het Stinkdier, – zou het Jan Kooijman zijn, zoals het panel denkt? – de Toffe Peer, het Nijlpaard en de Koala iedereen weer omver in The Masked Singer.

‘Dat kan niet anders’

Ondertussen denkt panellid Monica Geuze te weten wie de Toffe Peer is. „Het is Nielson, dat kan niet anders. Ik hoorde het echt aan de stem.” Maar de ontknoping van wie er verstopt zit in het pak, zal nog even moeten wachten.

En de Koala dan? Geuze is erover uit. „Alles is op z’n plaats gevallen. Dit is Bizzey.” Geuze noemt een aantal hints die haar deze richting op sturen. De rest van het panel wordt er enthousiast van.

Het doek valt voor…

De Badeend moet het masker afdoen in deze aflevering van The Masked Singer. Niemand van het panel raadde het goed, het was Tina de Bruin. „Ik had nog heel veel met m’n badeenden-lichaam willen geven, maar ik vond het erg leuk”, zegt ze.

Dan valt het doek voor de Walrus. En weer had niemand van het panel de juiste uiteindelijke keuze gemaakt. Het was niemand minder dan Jan Joost van Gangelen die in het pak van de Walrus schuil ging in The Masker Singer.

‘Lekker dat jullie hier betaald voor krijgen’

Joling roept ondertussen al vijf seizoenen bij iedereen die lang is, dat het Van Gangelen moet zijn. „Dan heb je iemand die écht Jan Joost van Gangelen is, en dat raad je het niet”, aldus presentator Ruben Nicolai.

Van Gangelen vond het „geweldig leuk”. „Ik baal als een stekker dat ik niet een ronde verder ben. Ik heb me kapot gelachen om alle onzin die de jury heeft uitgekraamd. Het is best lekker dat jullie hier voor betaald krijgen.”

Kijkers storen zich aan onmogelijke hints

Maar kijkers storen zich er behoorlijk aan dat de hints onmogelijk lijken om te raden. „De lol is er zo snel af”, zegt een kijker van The Masked Singer.

The Masked Singer terugkijken kan via Videoland.

Déze BN’er heeft de jury om de tuin geleid in The Masked Singer: ‘De hele tijd bang om me te verspreken’

Waar Is Mijn Erfenis-kijkers houden nare nasmaak over aan aflevering: ‘Vreselijke mensen op deze wereld’

Marco Schuitmaker zet Khalid & Sophie-studio op stelten met Engelbewaarder, kijkers vol lof

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties