Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 3 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere reünie in Even Tot Hier: Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder zingen parodie op ‘Dr. Bernhard’

Van Youp van ’t Hek, tot Lenny Kuhr, tot Harry Jekkers. Het satirische BNNVARA-programma Even Tot Hier heeft al heel wat memorabele gastoptredens opgeleverd. En daar kwam er tijdens de uitzending van gisteravond nog eentje bij, met wel een hele bijzondere reünie: Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder deden een parodie op hun hit Dr. Bernhard en kijkers zijn daar dolenthousiast over.

Vorige week maakte Harrie Jekkers tijdens de uitzending van Even Tot Hier nog indruk met zijn satirische parodie op ‘Oh oh Den Haag’, en ook de muzikale gasten van deze week kunnen rekenen op veel complimenten van kijkers. Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder blazen hun hit Dr. Bernhard uit 1976 nieuw leven in en daar zijn kijkers lyrisch over.

Digitalisering in de zorg

In het nummer Dr. Chatbot is het duo kritisch over de digitalisering van de zorg. Het komt immers steeds vaker voor dat patiënten niet hun dokter face to face te zien krijgen, maar via een webcam contact hebben met zorgverleners. En dat onderwerp leent zich natuurlijk perfect voor een parodie op Dr. Bernhard, de hit waarmee Bonnie St. Claire én Ron Brandsteder in 1976 maar liefst acht weken in de top 40 stonden.

De melodie van die hit is nu de terug te horen in Even Tot Hier. „Dokter Chatbot, mijn eigen huisarts verwees mij door naar u”, klinkt het nadat presentatoren Jeroen Woe en Niels van der Laan zie hardop afvragen hoe ingewikkeld het wel niet moet zijn voor ouderen die niet bekend met de moderne techniek.

Kijkers Even Tot Hier zijn lovend

Het optreden van Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder kan rekenen op lovende kritieken van kijkers. „Geweldig om Bonnie St. Claire in zo’n glansrol te zien”, schrijft een enthousiaste kijker op X. „Dit is toch weer goud zeg!”, merkt een ander op. „Briljante vondsten blijven maar komen in Even Tot Hier”, merkt weer iemand anders op.”

Van 40.000 euro schuld naar financieel expert: met deze 7 tips bespaar je geld en word je rijker

Drie mensen, onder wie twee kinderen, omgekomen bij ongeval op A1

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties