Redactie Metro
Redactie Metro Tech 24 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Facebook verwijdert video ‘Wappie’ van Youp van ‘t Hek: ‘Vrij belachelijk’

Het is kerst, dus Flappie van Youp van ‘t Hek wordt alom gedraaid. De coronaversie, Wappie, is echter niet zo populair. Ten minste, niet bij Facebook. Het medium heeft dan ook de video van het liedje verwijderd.

De clip stond op de Facebook-pagina van het tv-programma Even tot hier, waar de cabaretier afgelopen zaterdag de variant op zijn kersthit Flappie zong. Een woordvoerder van BNNVARA bevestigt na berichtgeving van Hart van Nederland dat de video door Facebook is verwijderd. Waarom is onduidelijk.

De video zou in strijd zijn met de richtlijnen van het sociale medium. Maar BNNVARA is niet van plan stappen te nemen, zegt een de woordvoerder. „We vinden het heel jammer, juist omdat veel mensen zich in het liedje herkennen.” Je kunt de clip nog wel zien: hij staat op het YouTube-kanaal van Even tot hier en op de Facebookpagina van BNNVARA.

Even tot hier – Youp van 't Hek – Wappie

Wie heeft hem nog niet gehoord? In Even Tot Hier zong de legendarische Youp van 't Hek een 2020 variant van zijn kersthit Flappie: Wappie.

Posted by BNNVARA on Wednesday, December 23, 2020

‘Vrij belachelijk’

Niels van der Laan en Jeroen Woe, de presentators van Even tot hier, hebben weinig begrip voor de actie van Facebook. „Vrij belachelijk dit…”, schrijven zij bij een screenshot van de Facebookpagina waarop duidelijk wordt dat de video is verwijderd.

Nou ja zeg. Wappie haalt de Kerst helaas niet op Facebook: in strijd met de richtlijnen. Gelukkig hebben we YouTube nog.

Posted by Even Tot Hier on Wednesday, December 23, 2020

Youp van ‘t Hek transformeerde zijn kersthit Flappie in het satirische tv-programma tot Wappie. De nieuwe versie, over mensen die de ernst van het coronavirus ontkennen, werd al gauw een hit op internet. Op het YouTube-kanaal van Even tot hier is het fragment in vier dagen tijd bijna 1,4 miljoen keer bekeken.

Lees ook: Het coronajaar van Brabantse conciërge Stephan: ‘Het is me véél te stil hier’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook verwijdert video ‘Wappie’ van Youp van ‘t Hek: ‘Vrij belachelijk’
Sluiten