Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 22 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Humberto vol verbazing over Mona Keijzer: ‘Van der Plas is kritisch op wachtgeld, maar u ontvangt het ook’

Caroline van der Plas was eerder deze week in de Tweede Kamer nogal kritisch op het wachtgeld van Frans Timmermans. Maar nu mede-BBB’er Mona Keijzer bij Humberto is aangeschoven, blijkt dat zij ook wachtgeld ontvangt. Presentator Humberto Tan snapt er weinig meer van, lijkt het wel.

„Ik snap deze opmerking niet goed. U ook niet, denk ik”, zegt hij tegen Keijzer na een fragment van haar partijleider.

Mona Keijzer ontvangt ook wachtgeld

Het zit zo: in de Tweede Kamer sprak Van der Plas over de campagne van Frans Timmermans, die namelijk met GroenLinks/PvdA de verkiezingen ingaat. Hij gaat campagne voeren, volgens de BBB-leider doet hij dat met wachtgeld. „Wat de heer Timmermans met zijn wachtgeld doet, moet hij natuurlijk zelf weten”, begint Van der Plas. „Ik kan niemand dwingen om dat op te geven. De heer Klaver zei hier: ‘Ja maar Caroline, ik krijg ook wachtgeld’. Maar het verschil is natuurlijk dat de heer Timmermans mét wachtgeld campagne gaat voeren, voor de Tweede Kamer.”

Dat is volgens de leider van de boerenpartij net waar de schoen wringt. Timmermans stopte recent als Eurocommissaris om de lijst van PvdA en GroenLinks aan te voeren. Tan vraagt aan Keijzer: „Ontvangt u wachtgeld?” „Ja”, komt het antwoord. Dan de vervolgvraag: „Gaat u campagne voeren?” Keijzer: „Ja, deels.” Daar begint voor Tan de verbazing over de opmerking van Van der Plas.

Bij Humberto: ‘Timmermans heeft ontslag genómen’

Toch tracht Keijzer het uit te leggen: „Wat Caroline zegt is: Timmermans heeft ontslag genómen uit een baan om dit te gaan doen”, zegt Keijzer erover. Zijzelf werd twee jaar geleden ontslagen als staatssecretaris vanwege haar kritiek in de media op het coronabeleid van het kabinet.

De nummer twee van de BoerBurgerBeweging, die eerder ook als premierskandidaat werd gepresenteerd door de partij, voegde toe dat ze de afgelopen tijd ook heeft gewerkt. Haar inkomen wordt dan van het wachtgeld afgetrokken. Maar ze erkent dat het meten met twee maten is van haar partijleider. Ook zij gaat immers campagne voeren voor de verkiezingen van november. Hier lees je overigens waarom Van der Plas niet blij is met de benaming ‘premierskandidaat’.

„Wachtgeld is wachtgeld, daar heeft u gelijk in”, erkende de oud-CDA’er. „Het is met twee maten meten”, vindt Humberto. „Campagne voeren is campagne voeren.” Keijzer: „U heeft een punt, zonder meer.”

Je kunt Humberto terugkijken via Videoland.

Opvoedvraag: ‘Mijn dochter is bijna 2 en nog steeds kaal, is dat normaal?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties