Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Geschokte reacties op kankerdiagnose prinses Catherine: ‘Houd je mond als je niet weet wat er speelt’

Na de persoonlijke boodschap van de Britse prinses Catherine, waarin de royal bekend maakte dat er kanker geconstateerd is bij haar, wordt er veel over gepraat. Bijvoorbeeld ook bij Humberto. Gisteravond werd met koningshuiskenner Coks Donder het nieuws besproken.

Op sociale media werd de afgelopen tijd veel gespeculeerd over de reden van de langdurige afwezigheid van de Britse prinses. Gisteren verscheen de persoonlijke video.

Speculaties over prinses Catherine

Donders laat bij Humberto weten dat ze al verwachtte dat er nieuws over prinses Catherine naar buiten zou komen. „Maar ik dacht: laten we het afwachten. Ze is 42, er werd eerder gezegd dat er geen sprake was van kanker, dus ik had niet verwacht dat dit de boodschap zou zijn.”

Hoe het statement werd gebracht is een „onwijze trendbreuk”, volgens Donders. „Zelfs van de queen wisten we na haar overlijden niet wat de oorzaak was.” Over de talloze speculaties die de afgelopen de tijd de ronde deden, zegt Donders: „Je weet niet wat er speelt, dus houd gewoon je mond.”

‘Respecteer de vraag om rust’

„Ik hoop dat dit een les is”, benadrukt Donders. „Als er wordt aangekondigd dat het gaat om een situatie die rust vereist vanwege gezondheidsredenen, dat we dat gewoon respecteren.” Het is klap, op klap, op klap, laat Donders weten. „Prins William heeft recentelijk te maken gehad met zijn vader die kanker heeft, met het overlijden van de queen, de slechte band die hij heeft gekregen met zijn broer en nu heeft zijn vrouw, met wie hij drie jonge kinderen heeft, kanker.”

Hoe wordt de situatie vanaf nu aangepakt?, vraagt Humberto zich tot slot af. „We zullen denk ik hetzelfde zien als bij koning Charles”, aldus Donders. „Af en toe worden er kleine kruimels met informatie naar buiten gebracht.”

Geschokte reacties

Ook de voorpagina’s van Britse kranten en tabloids worden vandaag gevuld met het nieuws over de ziekte van prinses Catherine. Onder meer The Daily Telegraph, The Times en de Daily Mail laten op de voorkant een grote foto van de prinses van Wales zien. De kranten koppen met citaten uit de video van Catherine. „Kanker kwam als een grote schok”, schrijft The Daily Telegraph bijvoorbeeld.

Evenals op sociale media stromen de reacties op het schokkende nieuws binnen. Een aantal voorbeelden laat zien dat men meeleeft met Catherine en haar gezin en veroordelen de eerdere speculaties over haar gezondheid.

Humberto terugkijken kan via Videoland.

Na ‘Kate-gate’ nóg een photoshopblunder: foto van koningin Elizabeth met achterkleinkinderen is bewerkt

Bij Humberto over hongersnood in Gaza: ‘Mensen eten onkruid en diervoeding’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties