Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Vandaag Inside-trio onderhandelde met mes op tafel: ‘John de Mol kan bloed van Wilfred Genee wel drinken’

Het spande er lang om, maar eergisteren was dan eindelijk de kogel door de kerk: de Vandaag Inside-heren hebben live in de uitzending een krabbel gezet onder een nieuw contract. In de aflevering van gisteravond wordt nog even over dat heuglijke feit nagekletst en verklapt Johan Derksen dat presentator Wilfred Genee een keiharde onderhandelaar is.

De Vandaag Inside-heren blijven nu tot de zomer van 2025 verbonden aan Talpa (en op zender SBS6). Aan het contract hangt ook iets nieuws: een langere show op de vrijdagavond. Die is vooral in het leven geroepen om het gat te vullen dat werd achtergelaten door Avastars, waar en masse gehakt van werd gemaakt.

Vandaag Inside-trio grapt over nieuw contract

Genee begint erover met een opmerking tegen René van der Gijp. „Je wilt niet het geloven, maar Johan zegt dat hij toch getwijfeld heeft om te tekenen.” Dat zou volgens de presentator komen door „dat pleuriseind hier elke dag op en neer.” Tafelgast Hélène Hendriks vraagt daarop aan de besnorde analist: „Maar jij wordt toch gereden?” Johan Derksen: „Jawel, maar het blijft een saai eind. Maar nog tweeënhalf jaar.” Of hij er na die periode echt mee nokt, is nog maar de vraag. Derksen roept wel vaker dat hij met het programma wil stoppen.

In de ‘teken-uitzending’ kwam zenderdirecteur Marco Louwerens hoogstpersoonlijk de contracten brengen. Hij verstapte zich op het moment dat hij kwam aanlopen en Genee kan het niet laten om daar nog even een grap over te maken. „Het ging trouwens bijna niet door”, zegt Genee. „Ik zag het pas later op de beelden. Directeurtje ging bijna op zijn bek. Die was natuurlijk zo zenuwachtig.” Derksen haakt daarop mooi in op de actualiteit. „We hadden hem gewoon moeten laten liggen, net als bij Op1”, grapt hij. Hij doelt op de Op1-aflevering van van die avond ervoor, waar een van de gasten tijdens de uitzending op de grond viel. Die was even niet helemaal oké, maar presentatoren Charles Groenhuijsen en Margje Fikse deden weinig anders dan verslag doen van het ‘voorval’. Daar was de nodige ophef over.

Hélène Hendriks wil dat Wilfred Genee haar zaken doet

„Hoe gaat het met jouw contract eigenlijk?”, vraagt Genee even later aan Hendriks. De blonde presentatrice onthult dat ze volgende maand transfervrij is. „Ik heb in principe de mondelinge afspraak om nog een jaar door te gaan, maar we hebben nog niks op papier.”

Nog even later vraagt Hendriks aan Genee of hij niet haar zaken wil doen. „Ik hoor dat jij het allemaal gefikst hebt voor ze.” „Dat is onze zaakwaarnemer”, beaamt Derksen. „Als mensen een zaakwaarnemer nodig hebben: doctorandus Genee, die is daar uitstekend in. John de Mol kan intussen zijn bloed wel drinken, maar hij heeft onze belangen goed behartigd.” Uit Genees reacties blijkt dat dit zomaar maar eens zou kunnen kloppen. „Ik denk niet dat John mijn allergrootste fan is daardoor”, geeft hij toe.

Je kunt de aflevering van Vandaag Inside terugkijken via KIJK

De schappen van de Albert Heijn zijn inmiddels pijnlijk leeg, maar er is hoop: acties tijdelijk opgeschort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.