Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Ze blijven mooi doorgaan: Derksen, Van der Gijp en Genee tekenen nieuw contract live op tv

Fans van Vandaag Inside kunnen opgelucht ademhalen, want de presentatiemannen blijven ‘gewoon’ doorgaan met het programma. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee tekenden gisteravond hun nieuwe contract zelfs live op tv.

„Spannend moment, dames en heren”, opent Wilfred Genee de uitzending. Hij richt zich naar zijn collega’s: „Pennetje meegebracht?” De drie mannen hebben speciale Vandaag Inside-pennen, die uit Aruba of Curaçao komen (Van der Gijp:„Ach, is vlakbij elkaar”). Derksen heeft die van hem echter mee naar huis genomen. „Maar ik mag die van jou (Genee, red.) toch wel effe lenen?”

Daarna kwam zenderdirecteur Marco Louwerens in de uitzending de contracten brengen. Hij haalt ze uit ‘de zak van Sinterklaas’, maar er komen eerst gouden handboeien uit, een condoom en daarna nog een blauwe vibrator. „Hier heb ik ze”, zegt Louwerens als hij de contracten eindelijk heeft gevonden. „Drie contractjes. Wilt u weten welke bedragen erbij staan?”, vraagt hij aan het publiek in de studio. Johan Derksen, als hij zijn contract onder ogen krijgt: „Klopt dat Marco, 3,5 miljoen?” Louwerens: „Ja, per maand is dat hè.” Alles goed en wel, de handtekeningen worden gezet en er wordt genipt aan een glas champagne. Het Vandaag Inside-trio blijft nu tot de zomer van 2025 verbonden aan Talpa (en op zender SBS6).

https://twitter.com/vandaaginside/status/1653497236343476231

Vandaag Inside-mannen tekenen live contract van twee jaar

Maar er is dus weleens gedoe tussen de collega’s. Een voorbeeld van zo’n ‘gedoetje’ is toen er begin april onenigheid was tussen Johan Derksen en René van der Gijp. Wilfred Genee kon het in een uitzending niet laten om daar even op terug te komen: „Gisteravond was het ook hartstikke gezellig, even lekker bijgepraat.” Het sarcasme spatte er destijds vanaf bij Genee. „Wie denk jij dat je bent?”, zegt hij lachend, waarmee het lijkt alsof Genee verwijst naar één van de VI-heren die dat klaarblijkelijk die avond ervoor geroepen had.

Toch was toen al duidelijk dat de boel in kannen en kruiken was. Er moest alleen nog even getekend worden. Aan het contract hangt ook iets nieuws, een langere show op de vrijdagavond. Die is vooral in het leven geroepen om het gat dat werd achtergelaten door het verschrikkelijke Avastars, te vullen. Volgens Derksen vond hij die langere vrijdagavondshow nooit een probleem. „Maar dat is toch nooit een probleem geweest, die twintig minuutjes? We hebben toch nooit gezegd: ‘Dat doen we niet’? Op een gegeven moment moet je ook de baas een beetje helpen.”

Je kijkt Vandaag Inside terug via KIJK.nl.

Jong en Ondernemend: Lune, Milly en Coosje draaien een omzet van 30K, maar leven niet als diva’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.