Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen stopt per direct met Vandaag Inside: ‘Het is mijn schuld’

Johan Derksen vertrekt bij het SBS6-programma Vandaag Inside, na zijn uitspraken over seksueel grensoverschrijdend gedrag. „Ik kap”, zei hij vandaag in de uitzending. Het vertrek van Derksen betekent mogelijk ook het einde van het programma.

Presentator Wilfred Genee zei na de aankondiging van Derksen dat het programma dan maar helemaal moet stoppen. Maar onduidelijk is of dat ook echt gebeurt. Eerder lieten sponsoren van het programma al weten zich terug te trekken.

Johan Derksen moet excuses aanbieden

Derksen moest naar eigen zeggen vandaag van Talpa zijn excuses aanbieden voor het verhaal dat hij dinsdag vertelde. Hij onthulde een „jeugdzonde” waarbij hij na een met drank overgoten stapavond een door alcohol bewusteloos geraakte vrouw naakt achterliet met een kaars tussen de benen. Daarop ontstond veel commotie, omdat het voorval niet alleen door veel mensen als schokkend werd ervaren, maar ook omdat er in de betreffende uitzending om werd gelachen.

Gisteravond nuanceerde Derksen het verhaal enigszins door te stellen dat hij de vrouw in kwestie niet met de kaars had gepenetreerd, maar hem op een sokkel tussen de benen van de vrouw had gezet. Ook verklaarde Derksen dat hij met de anekdote voornamelijk de tijdgeest van de jaren 70 had willen neerzetten, en zich er nu dan ook voor te schamen.

OM start onderzoek naar ‘jeugdzonde’ van Johan Derksen

Op basis van zijn excuus zou bij Talpa over de toekomst van het praatprogramma worden beslist. Op dat besluit wil Derksen niet wachten. „Nou, die beslissing neem ik daarvoor wel”, zegt hij. „Het is mijn schuld.”

Shows geschrapt, sponsoren weg

Eerder vandaag zei een aantal sponsoren van Vandaag Inside al te stoppen. Zo trok e-bikespecialist Stella Fietsen zich per direct terug en liet kansspelbedrijf TOTO enkele uren voor de uitzending ook weten per direct de „jarenlange samenwerking” met het tv-programma te beëindigen.

Derksen is door zijn uitspraken zijn programma op Radio West kwijtgeraakt en mogelijk gaat ook zijn theatertournee niet door. „Als je twintig jaar voor een radio werkt en 600 schouwburgen doet en een keer uitglijdt en dat houdt op, dan is er in Nederland geen plaats meer voor Johan Derksen.”

Hij betreurt zijn uitspraken wel, maar vraagt zich ook af tegen wie hij nou sorry moet zeggen. „Ik neem het voor mijn rekening, maar aan wie moet ik nou mijn excuses aanbieden”, vraagt Derksen zich hardop af. „Ik neem alle schuld op me. Het was de verkeerde toon en het verkeerde verhaal.”

Filemon Wesselink duikt opnieuw in complotten: ‘Oekraïne is opgezet plan’ en ‘elite trekt aan touwtjes’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.