Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Martien Meiland reageert op kritiek over Chateau Bijstand: ‘Ga eerst kijken’

Martien Meiland vindt dat mensen met kritiek op het nieuwe SBS6-programma Chateau Bijstand niet te snel moeten oordelen. Dat zei de tv-ster, die voor de serie een maand lang samen met zijn familie op bijstandsniveau moet leven, vanochtend op Radio 10.

Arjen Lubach besteedde onlangs in zijn programma aandacht aan Chateau Bijstand en was kritisch over het feit dat de rijke Meilandjes tijdelijk hun luxe leven inruilen, terwijl mensen in de bijstand die keuze niet hebben. Ook televisierecensent Angela de Jong vroeg zich in het AD hardop af of zo’n programma nog wel kan „nu steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen”.

„Ga eerst maar eens kijken”, reageerde Martien Meiland op het programma dat vanaf vanavond te zien is. Volgens hem is Chateau Bijstand een informatief programma. „Wij hebben ook vragen aan mensen in de bijstand. God, meid of jongen, hoe kom je hieruit? Word je ook bijvoorbeeld door een gemeente gecoacht of bestaat er een omscholing? Dat soort dingen. Dat is natuurlijk heel interessant om daarachter te komen.”

‘Haal Chateau Bijstand van de tv’

Ook op Twitter komen allerlei reacties los naar aanloop van de aftrap van het nieuwe reality-programma van de bekende familie. Zo zou het volgens een Twitter-gebruiker de televisiezender sieren als Chateau Bijstand van de buis gehaald wordt.

Negatieve reacties

Van de negatieve reacties ligt Meiland niet wakker. „Je hebt altijd positieve kritiek en altijd negatieve kritiek, dat zal altijd zo blijven. Zo is het leven.”

Eind vorig jaar zei de familie nog ‘op de rem te willen trappen’. Tijdens de bekendmaking van het nieuwe programma, afgelopen december, kwam er ook al veel kritiek op de reality-familie.

Chateau Bijstand is vanaf vanavond te zien, om 20.30 uur op SBS6. Hieronder zie je twee fragmenten uit eerste aflevering.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond
Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Acrobatiek en volksdansen in Boer Zoekt Vrouw zorgt voor hilarische (en ongemakkelijke) tv

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.