Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 14 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Acrobatiek en volksdansen in Boer Zoekt Vrouw zorgt voor hilarische (en ongemakkelijke) tv

Van cupido schieten tot aan karikatuurtekenen. Chocoladefonteindippen, bloemschikken en zelfs minidiscogolfen: al deze activiteiten kwamen langs in de aflevering van Boer Zoekt Vrouw gisteravond. Want wie aan een boer wil komen, moet er moeite voor doen. De meest hilarische activiteit is toch wel het volksdansen met Hans en de acrobatiek-workshop die Jouke met zijn vrouwen mocht uitvoeren. En dan heb je nog Maud, de veelbesproken kandidaat, waar iedereen wat van vindt.

Het levert een staaltje hilarische tv op, vinden velen. Ook de clichés vliegen je om de oren, maar dat kunnen we de deelnemers niet kwalijk nemen. Als boer Evert en zijn vrouwen beginnen met het boogschieten, kan Maud het niet laten. „Cupido heeft raak geschoten”, roept de veelbesproken kandidaat.

Vorige week wist Maud al op te vallen bij het publiek, door haar interesse in de noeste werkhanden (‘grote knotsen’) van Evert. Als het gezelschap van de boer druk in de weer is met bloemschikken, komt de tweede rake opmerking naar boven. Op welke bloem lijkt boer Evert? Daar kan Maud maar één antwoord op geven: „Ik vind jou geen kale tak”, zegt ze.

Boer Zoekt Vrouw

Iedereen op Twitter vindt wat van Maud. Vorige week dachten kijkers al dat de kandidaat „de pispaal van dit seizoen” zou gaan worden. Of dat zo is, moet nog blijken. De een kan smakelijk om haar lachen, maar de ander vindt haar maar apart. Ook deze week zijn de meningen weer verdeeld. „Hoop stiekem dat Evert kiest voor Maud. Totale mismatch natuurlijk, maar zo hilarisch om te zien”, klinkt het op social media. „Sommige mensen worden minder eng als je ze vaker ziet. Maud niet”, tweet een ander.

Als Evert een gesprekje met Yvon voert, is het al snel duidelijk: híj vindt Maud in ieder geval niet eng. De boer wil haar wel beter leren kennen en vraagt haar om te komen logeren. En dus barst het weer los op Twitter. „Ik denk stiekem dat Evert bang is voor Maud en daarom maar gewoon haar kiest”, reageert iemand. „We hebben geluk twitteraars. Maud is door”, tweet een ander. „Vanavond maar massaal de straat op om dit te vieren.” Dat twitterend Nederland nogal verdeeld is over deze kandidaat, valt ook een ander op. „Twitteraars: ‘Maud hou je mond!’ Ook twitteraars: ‘Yeees Maud is door!'”, klinkt het.

Als Maud in één van de volgende afleveringen eruit ligt, duurt het volgens een positieve kijker niet lang voordat ze een nieuwe man aan de haak weet te slaan. „Mocht ze niet aan Evert blijven plakken, dan zal er best een blikje mannen voor haar open gaan”, klinkt het op Twitter.

De zoektocht naar de liefde onder boeren werd gisteren weer goed gekeken: ruim 2,7 miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd.

Boer Zoekt Vrouw is terug te kijken op KRO NCRV.

Vanaf vandaag kun je al stemmen binnen je gemeente

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acrobatiek en volksdansen in Boer Zoekt Vrouw zorgt voor hilarische (en ongemakkelijke) tv
Sluiten