Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Televisie 23 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Kijkers weer lyrisch over Boerderij van Dorst, maar ze hebben wel een opmerking

Week na week zijn kijkers vol lof over Boerderij van Dorst. Het begon met Caroline van der Plas (BBB) en Martien Meiland, die de bom dropte dat hij op de PVV stemt. Daarna kwam de „gouden combinatie” van Maarten van Rossem en Emma Wortelboer. Deze keer waren presentatrice Eva Jinek en schrijver Marieke Lucas Rijneveld te gast op de boerderij. Kijkers hebben deze week echter wel een opmerking.

Eerst even de aflevering zelf: we zien „talkshow-godin” Eva Jinek als nooit tevoren. Gehesen in een boeren overall klimt ze zo op een rijdende grasmaaier. „Het is geen modeshow, hè”, zegt ze nog. En ook Rijneveld is goed van de partij. Wanneer de schrijver aankomt, is „ik heb er helemaal zin in” namelijk één van de eerste dingen die we horen. Dat belooft veel goeds. En Raven van Dorst weet met veel toegankelijkheid, charisma en een open houding de twee ultiem uit hun schulp te halen.

Eva Jinek en Marieke Lucas Rijneveld in Boerderij van Dorst

Net als in de vorige afleveringen, worden de ‘gasten’ flink aan het werk gezet. Althans, Maarten van Rossem zat niet echt te wachten op alle taakjes. „Ik was niet af, ik schoffel niet, ik kook niet”, zei hij nog. Maar Rijneveld en Jinek lijken het maar wat leuk te vinden om te klussen. Ze maken een geitenweide, halen een geitenhok, ontvangen de geiten, melken ze en maken een bessenrek en jam. Ook test Jinek even of een stroomdraad wel werkt. Hoe doe je dat? Nou, gewoon even aanraken. Met veel gegil tot gevolg.

Gegil dat we trouwens ook horen wanneer er een grote spin opduikt. Maar als tegenhanger zijn er de diepe gesprekken. Zo vraagt Van Dorst aan Rijneveld: „Denk je dat je ooit de perfecte blend tussen Marieke en Lucas gaat vinden?” En ook kijkers loven de houding van Van Dorst. Ze noemen Raven een natuurtalent, en roemen Ravens gastvrijheid.

Opmerking van kijkers

Maar toch hebben kijkers van Boerderij van Dorst dus een opmerking. Iets valt ze op, dat wel vaker misgaat bij tv-programma’s. Wanneer Van Dorst, Rijneveld en Jinek namelijk samen in de auto zitten, lijkt het alsof ze niet helemaal weten hoe een autogordel werkt. Eva Jinek draagt ‘m helemaal niet, Van Dorst heeft de gordel onder de arm door. Onlangs waren kijkers ook niet onder de indruk van Chateau Meiland, toen kleine Claire zonder gordel op de achterbank zat.

Het komt echter allemaal uit een goed hart. Zo schrijft een kijker: „Eva Jinek, doe je de volgende keer wel je gordel om? Je moet nog langer mee.”

Volgende week woensdag zijn rapper Ronnie Flex en zanger Frans Bauer te gast bij Boerderij van Dorst. Je ziet het programma om 20.25 uur bij NPO3.

Wil je de hele aflevering van Boerderij van Dorst terugkijken? Dat kan hier.

Dit gebeurt er wanneer ondernemers niet controleren op de coronapas

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.