Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Boerderij van Dorst scoort kijkcijferhit in aflevering met Martien Meiland: ‘Ik stem PVV’

Martien Meiland en Caroline van der Plas bijten het spits af en komen als eerste langs op de boerderij van Raven van Dorst. Ondanks de warme zomeravond levert het een kijkcijferhit op: 665.000 mensen keken naar het NPO 3-programma.

Daarmee komt Boerderij van Dorst op een zesde plaats te staan in het kijkcijferklassement. Dat is bijzonder, het komt niet vaak voor dat NPO 3 op primetime een programma in de kijkcijfer top 10 krijgt.

Op sociale media stromen de positieve reacties binnen op het NPO 3 programma. Op Twitter noemen mensen het „pure tv”, en een „genot om naar te kijken”. Ook de kwetsbaarheid van de gasten wordt opgemerkt op Twitter. Velen noemen van Dorst een „integere interviewer, met echte interesse voor anderen”.

Raven van Dorst, voorheen Ryanne van Dorst, spreekt voor het eerst openlijk over de naamsverandering. In mei van dit jaar maakte de presentator zich los van ‘de vrouwelijke dwangbuis’ en ging vanaf dat moment door het leven als Raven.

Meiland ‘supportive’ over naamsverandering van Dorst

Terwijl ze aan het ploeteren zijn op de boerderij gaat de eerste gast van het programma bijna de mist in. „Nou ja, meid. Ik moet even schakelen”, zegt Meiland lachend. De mediapersoonlijkheid is benieuwd hoe van Dorst deze periode heeft ervaren. Daarom vraagt Meiland: „Toen jij je naam veranderde naar Raven, heb jij toen niet overal commentaar op gehad of viel het mee?” Van Dorst reageert daarop met: „Nou, dat ligt er een beetje aan waar je kijkt. In mijn eigen omgeving zijn mensen heel supportive geweest. Jij ook. We kennen elkaar, je doet je best en je gaat er rekening mee proberen te houden. Dat vind ik echt te gek.”

Iets wat de kijkers van Boerderij van Dorst ook opvalt, is de opvallende politieke smaak van Meiland. Zo laat hij weten aan Dorst dat ‘ie PVV stemt, omdat het volgens de presentator „te vol wordt in Nederland.” Op Twitter wordt er verdeeld gereageerd op zijn politieke voorkeur. De een heeft respect voor de presentator voor dit besluit, de ander vindt hem daardoor minder leuk.

Het is geen geheim dat de Meilandjes al langer stemmen op PVV. Zo kwam Erica Meiland in maart van dit jaar in het nieuws omdat ze bekende „al langer aan de slag te willen voor de organisatie van Geert Wilders”.In de biografie van Martien Meiland hekelt ze hoofddoekjes en de onderdrukking van vrouwen. Dat leverde haar een stortvloed aan kritiek op.

Volgende week komen Maarten van Rossem en Emma Wortelboer langs op de boerderij. Je kunt het programma iedere woensdagavond bekijken om 20.25 uur zien op NPO3.

Heb je de aflevering gemist? Je kunt Boerderij van Dorst hier terugkijken.

De 6 leukste NPO-programma’s dit najaar: Arjen Lubach verwacht spektakel met nieuw seizoen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.