Judith Tielemans
Judith Tielemans Televisie 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Boerderij van Dorst scoort weer kijkcijferhit met Maarten van Rossem: ‘Ik was niet af, ik kook niet’

Boerderij van Dorst wist gisteravond weer veel publiek te trekken: zo’n 674.000 mensen keken naar het programma. Vorige week had Raven Van Dorst nog Martien Meiland op bezoek, deze keer nodigt de presentator Maarten van Rossem en Emma Wortelboer uit op de boerderij.

Zelf voedsel verbouwen en bewuster met de aarde omgaan: dat is het doel van het NPO-programma. Van Dorst vraagt de gasten dan ook om een handje te helpen op de boerderij. Dit keer staat er op de planning om een groentekas te maken en een vogelverschrikker. Maar daar zit de 77-jarige historicus niet op te wachten. Als hij aankomt op de afgelegen boerderij zegt hij gelijk waar het op staat: „Ik was niet af, ik schoffel niet, ik kook niet. Dat kan ik ook niet. Ik slaap niet, ik rij gewoon naar huis. Ik ben er alleen om te praten.”

Boerderij van Dorst een ware kijkcijferhit

Vanaf een stoeltje kijkt het ‘Slimste mens‘-jurylid toe hoe Wortelboer en Van Dorst een kas opzetten, vanuit een houten constructie. „Het is ongelooflijk. Ik ben stomverbaasd dat jullie ‘m overeind hebben gekregen”, zegt Van Rossem. Daarop reageert Van Dorst: „Dat heb jij ook vast vaker te horen gekregen.”

Tijdens het programma spreekt Van Dorst met Wortelboer over zware onderwerpen, zoals vluchtelingen. Wortelboer is eerlijk over haar gevoel bij vluchtelingenkamp Moira. „Ik stond daar in die shitzooi en toen dacht ik ‘waarom voel ik hier niks bij?’ Dat is toch raar, dat je daar niks bij voelt? Ik zie dat het een shitzooi is en ik vind het verschrikkelijk, maar ik voel het niet.”

Als reactie vraagt Van Dorst of ze dan alleen om haarzelf geeft. „Weet ik niet. Misschien”, reageert Wortelboer. „Ik weet het niet.” De volgende dag komt het nog eens ter sprake en dan wil Wortelboer nog wel iets toevoegen, aan haar opmerkingen over kamp Moria. „Ik heb nog weleens de neiging om dingen aan te dikken, om interessant te doen of zo.”

Gouden duo

Op sociale media stroomt het over van de positieve reacties op Boerderij van Dorst. Veel kijkers vinden Van Dorst, Wortelboer en Van Rossem een gouden combinatie. Ook reageren mensen enthousiast op de openheid en eerlijkheid van de gasten en zijn mensen onder de indruk dat Van Rossem veelvoudig kan lachen tijdens het programma.

De vorige keer aflevering van Boerderij van Dorst werd ook meer dan een half miljoen keer bekeken. Daarin zagen kijkers hoe Martien Meiland openlijk toegaf dat hij op PVV stemt.

Heb je de aflevering gemist? Je kunt Boerderij van Dorst hier terugkijken.

De 6 leukste NPO-programma’s dit najaar: Arjen Lubach verwacht spektakel met nieuw seizoen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.