Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Reizen 31 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Gedoe met volle bagagevakken in vliegtuigen verleden tijd? Met deze verandering hopelijk wel

Wellicht is je instapervaring een stuk relaxter als je dit jaar in één van de nieuwe korteafstandsvliegtuigen van British Airways reist. Hoe dat komt? Ze zijn opnieuw ontworpen met één onopvallende, maar zeer belangrijke verandering.

Het komt vaak genoeg voor: tijdens een drukke vlucht op zoek zijn naar ruimte in het bagagevak voor je handbagage. Dat zou, met deze aanpassing, nu dus verleden tijd moeten zijn.

Handbagage in het vliegtuig

Het liefst leg je je handbagage zo dicht mogelijk in een vak bij je eigen stoel, uit angst dat iemand anders het naderhand meeneemt. Dit scenario werd begrepen door de ontwerpers van het nieuwe British Airways-toestel: de grootte van het bagagevak is namelijk aangepast.

Mocht je een korteafstandsvlucht maken met één van de nieuwe British Airways-vliegtuigen, dan kun je je koffer op zijn kant opbergen in plaats van met de voorkant naar beneden in de extra grote bagagevakken, waardoor er meer opbergruimte ontstaat.

Onopvallende verandering

Toch hebben de meeste passagiers die er tot nu toe gebruik van hebben gemaakt, zich niet eens gerealiseerd dat het bestaat. Dat meldt Metro UK. Zij bekeken onlangs zo’n nieuw toestel samen met de Chief Customer Officer van de vliegtuigmaatschappij, Calum Laming.

Ze zagen hoezeer reizigers eraan gewend waren geraakt om hun koffers snel plat te leggen, om zonder tijd te verliezen te kunnen zitten en ruimte te kunnen maken voor medepassagiers. De oplossing? Het cabinepersoneel was volgens Metro UK op de hoogte van de nieuwe bagagevakken en konden de koffers en tassen daardoor alsnog op de ruimtebesparende manier opbergen.

Zo kunnen er nóg meer koffers kwijt in de vakken en last minute ‘waar-laat-ik-mijn-bagage’-drama’s worden passagiers met deze verandering bespaard.

Bagagevak aangepast

Naast de welkome aanpassing van de bagagevakken, is ook het interieur van de toestellen aangepakt. Ook de stoelen hebben een upgrade gekregen: ze zijn voorzien van verstelbare hoofdsteunen en gemonteerde USB-C voedingen bij elke zitplaats.

Inspiratie nodig voor je volgende reis? Metro voorziet je van veel reis-tips. Zo lees je hier wat de goedkoopste reisbestemmingen van het moment zijn, hoe je goedkopere vliegtickets kunt scoren en wat de beste alternatieve bestemmingen zijn voor populaire plekken.

Behoefte aan vitamine D? Dit zijn de zonnigste steden van Europa

Ook een manier om niet te betalen voor koffer in vliegtuig: stop kleding in een kussen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties