Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Reizen 3 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Steward onthult: dit is waarom je geen koffie moet bestellen in het vliegtuig

Reizen kan erg vermoeiend zijn. Zeker wanneer je bijvoorbeeld midden in de nacht vliegt. Een kopje koffie in het vliegtuig is voor sommigen in dat geval meer dan welkom. Maar koffie bestellen in het vliegtuig kun je maar beter niet doen, zo onthult TikTokker en steward Kevin. Echt hygiënisch is het namelijk niet.

In een viral video op TikTok doet Kevin uit de doeken wat er mis is met ‘vliegtuigkoffie’. In de video reageert hij op een trend waarin mensen geheimen vertellen over de industrie waarin zij werkzaam zijn. Zo zouden de watertanks, waaruit water voor de koffie wordt getapt, in vliegtuigen bijna nooit schoongemaakt worden.

Het schoonmaken van de koffiepot

Maar dat is volgens Kevin niet de enige reden waarom je dat kopje koffie in het vliegtuig beter kunt laten staan. „Het feit dat de watertanks bijna nooit schoongemaakt worden, zou je minste zorg moeten zijn”, vertelt hij in de video die al meer dan 166.000 keer is bekeken. „Het is vooral de manier waarop vliegtuigpersoneel de koffiepotten schoon moet maken.”

@ichbinvin

#flightattendant #travel #airline

♬ original sound – keVin

Want ‘schoonmaken’ is volgens Kevin dan ook niet het juiste woord. „Om de een of andere reden mogen we de koffiepotten niet leeggooien in de wasbak, maar moeten ze geleegd worden in het toilet”, legt hij uit. „Om te voorkomen dat we overal koffie morsen, moeten we dus best dicht bij de wc komen voor we de koffiepot leeggooien. Ik kan me voorstellen dat er tijdens het leeggooien water uit de wc omhoog spettert. De bacteriën komen dan natuurlijk op de koffiepot terecht, die vervolgens gewoon weer in het koffiezetapparaat wordt geplaatst.”

Ook opbergvakken in het vliegtuig zijn vies

Kevin waarschuwt reizigers ook voor de opbergvakken waarmee stoelen in het vliegtuig vaak zijn uitgerust. „De grote stukken afval worden er na iedere vlucht uitgehaald, maar de opbergvakken worden niet altijd grondig gereinigd. Je spullen erin opbergen is dus op eigen risico.”

Eten in het vliegtuig: 6x tips om je vliegreis lekkerder te maken

Geen zin in vertraging van je vlucht? Steward geeft tip om dat te voorkomen

Dit gebeurt er met je lichaam als je vliegt (van stijgen tot landen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties