Haagse passie op gras

Arnold Bergmans 23 apr 2024

Op een frisse herfstmiddag in Den Haag, omarmde ik het vertrouwde gevoel van thuiskomen bij voetbalclub Houtwijk, een club doordrenkt van warme herinneringen en echte Haagse kameraadschap. Samen met mijn zoon Pim aan mijn zijde, begonnen we aan een reis door de tijd, terug naar de velden waar ik ooit als verzorger diende, terwijl mijn zoon zijn voetbalavonturen daar beleefde.

De aanblik van oude bekenden, waaronder de legendarische Danny van der Zwam, beter bekend als ‘Zwannie’, vulde de lucht met een aura van nostalgie en opwinding. Zijn aanwezigheid was een herinnering aan de gloriejaren van Houtwijk en de onbreekbare banden die de club met zijn gemeenschap verbinden.

Hoewel de wedstrijd die we bijwoonden niet het gewenste resultaat opleverde, kon het de magie van de middag niet verstoren. De echte overwinning lag in de gemeenschappelijke ervaring, in de vriendschap en passie voor het spel die alle aanwezigen deelden. Ondanks het lage niveau van de 4e klasse en het lage aantal toeschouwers, was de sfeer gevuld met opwinding en saamhorigheid.

Cyclus van succes

Het aantal toeschouwers en de omzet in de kantine zijn vaak een weerspiegeling van de prestaties van het team. Wanneer de club meedoet om de prijzen, stijgt niet alleen het aantal toeschouwers, maar ook de sfeer op het veld en in de kantine. Het is een cyclus van succes en support, waarin elke overwinning het vuur van de gemeenschap aanwakkert en de club bloeit.

Terwijl we terugkeerden naar de Veluwe, namen we een stukje Haagse ziel met ons mee, een kostbare herinnering aan de magische middag bij Houtwijk. Want bij Houtwijk draait het niet alleen om het spel, maar om de mensen, de vriendschappen en de onvergetelijke momenten die ons keer op keer terugbrengen naar waar we horen: thuis.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties