Simon Sproeier

Berry Black 22 feb 2022

Jaaa, we mogen binnenkort weer meer naar kantoor! Maar daardoor steekt ook een oud probleem de kop op: Simon Sproeier. Doet het nog geen belletje rinkelen? Simon Sproeier is degene die steeds de wc-bril onder plast.

Hem ontmaskeren lijkt nog het meest op deelname aan het spelprogramma Wie Is De Mol? En het ontmaskeren van Simon Sproeier is belangrijk, want als die naar de wc is geweest moet de rest van de dag iedereen staand plassen. Het wordt dan een steeds grotere kliederbende op de enige plek op je werk waar je even ongestoord je ogen dicht kan doen.

Bij dit ontmaskeren moet je wel voorzichtig zijn, want Simon Sproeier heeft de tactiek om zélf opvallend veel te klagen over Simon Sproeier. Klaag je dus teveel over vieze wc’s dan heb je de kans dat je zélf voor Simon Sproeier wordt aangezien. Voor je het weet zit je iedere pauze alleen te lunchen, omdat iedereen denkt dat jij die mis mikkende viezerik bent.

Hier komt het betere detectivewerk bij kijken. Is de bril vandaag nog droog? Nee? Wie zijn er allemaal op kantoor? Welke dagen van de week is het vaak een kliederbende? Wie zijn er op die dagen? Houd een logboek bij en houd die goed verborgen voor onder geplaste handen.

Wc-ervaringstip

Hem uitroken kan ook een goede strategie zijn. Hang briefjes op de wc met teksten als: ‘Simon Sproeier, ga zitten, ouwe knoeier!’ Of hang het kantoorrooster van je afdeling op de wc en vink daarop aan wanneer de wc vies was. (Ervaringstip: de hele wc-vloer volgooien met meel of met dat spul waarmee ze vingerafdrukken maken en daarna voetsporen vergelijken levert je een afspraak bij Juridische Zaken op).

Simon Sproeier is wel vaak een probleem dat zich beperkt tot mannen-wc’s. Weet dus wat je wenst als je een petitie bent begonnen om alle wc’s op kantoor genderneutraal te maken…

Eén keer is het mij gelukt om Simon Sproeier te ontmaskeren. Dat bleek toen een oudere man te zijn met meekleurende brillenglazen. Die kleurden door de felle TL-buizen op de WC zo donker dat ie daar bijna niets meer zag.

Mocht je dit lezen en diep in je hart weten dat je zelf Simon Sproeier bent: ga dan alsjeblieft eens zitten als je plast! Of loof 1000 euro uit voor degene die jou als eerste ontmaskert en maak er een spelprogramma van.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.