Beste Spotify

Owen Baltissen 22 feb 2022

Beste Spotify, ik schrijf naar jou. Hoezo? Vrijheid, dankbaarheid en warmte. Dat gevoel geef je mij. Ik sta met jou op en ga met jou naar bed. Je hebt mij door de jaren heen erg geholpen.

Voor elk gevoel een andere playlist of lied. Ik heb me bij jou alleen gevoeld. Maar ook heb je mij gered. De dieptepunten en de hoogtepunten. Toen ik aan de rand van eindigen stond. Op het station of in bed. Bij mijn vader of op de groepen waar ik mij alleen voelde. Jij was daar. Hoe slecht ik er ook aan toe was. Of juist toen ik allesbehalve dat wou. Dat ik met mijn vrienden samen was of in de auto met de familie. Jij bent de enige plek waar ik me thuis voelde en nog steeds.

Spotify, je helpt mij

Nu ben ik op de weg naar huis. Echt thuis bij mijn lieve moeder. Die alles kan en de wereld verdient. En mijn oma waar ik zielsveel van hou. Mijn broertje, die ik af en toe tussen een deur kan duwen, maar waar ik tegelijkertijd zo om kan lachen. Jij hoort daar ook bij. Want jij bent en zal voor mij altijd een thuis blijven. Ik zal jou altijd nodig hebben.

Jij helpt mij met alles. Vrienden maken en kwijtraken. Inzien bij wie ik wel en niet moet zijn. Keuzes maken. Boos en blij zijn. Dagelijkse bezigheden en eenmalige momenten. Op de weg naar school of werk. Samen met mijn vrienden in het weekend. Jij hebt zonder dat ik je ken alles meegemaakt. Jij zal er altijd zijn. En dat vind ik helemaal niet erg.

Mijn omgeving vindt jou ook geweldig. Iedereen heeft zijn manieren om jou te gebruiken. De één nog meer dan de ander. Dat maakt jou zo speciaal. Jij kan iedereen helpen op zoveel manieren. Weet je dat zelf wel?

Dankbaar

Er komen nog genoeg momenten. Zowel goed als slecht. Maar met deze brief wil ik vooral laten horen dat ik naar een leven van rust, liefde en regelmaat onderweg ben. En dat ik daar dankbaar voor ben. Door jou. Vooral door jou.

Mensen komen samen bij jou.

Mensen nemen afstand door jou.

Mensen begrijpen elkaar met behulp van jou.

Mensen houden van jou.

Misschien ben jij dan alleen een app, voor mij ben jij mijn beste vriend. Mijn verleden en toekomst. De plek waar ik mezelf kan zijn. Mijn thuis.

Dankjewel, Owen Baltissen

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.