Met dank aan de hooligans

Marcel Eckenbach 27 jan 2021 / 09:00 uur

Dat er overal in Nederland op dezelfde avond demonstraties zouden worden gehouden had ik eigenlijk gemist. Hoe dan ook een mooie manier om je punt duidelijk te maken.

Het vergt in dit geval behoorlijk wat organisatievermogen om iets dergelijks van landelijke omvang op te zetten.

Kick

De mogelijkheid tot demonstreren geeft tevens aan dat we in een stabiel democratisch land wonen. Helaas kregen ook een stel leeghoofden lucht van deze bijeenkomsten en pakten deze mogelijkheden om de bivakmuts op te zetten om weer heerlijk te rellen. Zo worden goede bedoelingen wederom overschaduwd. Niemand heeft het meer over de reden van demonstreren, maar iedereen is afgeleid door de onlusten. Ik denk niet dat het de relschoppers kan schelen dat zij door hun gedrag juist een averechts effect bewerkstelligen voor de demonstratie. Kennelijk gaat het slechts om de kick van het rellen. Handhavers krijgen een pluim en moeten terecht beschermd worden. Nu ook een NOS-ploeg is bedreigd moet ook de journalistiek bij de beschermde soort worden ondergebracht. Alles draait ineens om de schande. Het woord maatregelen valt niet meer. En Rutte pakt zijn kans om wederom aan te geven dat we de strijd tegen een natuurlijk fenomeen vooral keihard aan moeten gaan door nog meer controle op de bevolking uit te oefenen. Eens of niet, een wending die niet in de bedoeling van de demonstranten lag.

Wens

Onze demissionaire minister president houdt het er gemakshalve op dat 99 procent van alle Nederlanders achter alle maatregelen staan. Vergeef me als bij mij het gevoel bekruipt dat dit aantal meer vanuit een wens dan een reëel onderzoek naar buiten wordt gebracht. Wat mij betreft evenals het aantal ware demonstranten ten opzichte van de relschoppers. Ik wens voor een eerlijke democratie écht dat het om een kleine kern gaat als het om de ordeverstoorders gaat.

Reageer op artikel:
Met dank aan de hooligans
Sluiten