Big Grandmother is watching you!

Paul Wijnhoven 10 feb 2020 / 09:43 uur

Laatst in de krant gelezen dat ouderen steeds actiever worden op social media. Dus niet meer big brother maar big grandmother is watching you! Kleinkinderen worden nu door oma via facetime e.d. de hele dag in de gaten gehouden. Je hebt als kind geen normaal leven meer want constant hijgt Oma in je nek. Wat zijn je rapport cijfers? Waar ben je nu? Wanneer kom je weer? Pfff. Het zou eigenlijk verboden moeten worden om boven de 70 op social media te mogen. Meestal moet kleinzoon Oma ook helpen om alles te installeren want die snapt er vaak niets van. Zelfs als baby heb je geen privacy meer want er hangt al een webcam in de wieg, later in de box. Hoezo AVG? Alles is na te gaan via bijvoorbeeld een tracking app. Waar hangt hij of zij uit? Wat doen hij of zij op internet via een toezicht app, resultaten staan in een rapport app, langsgaan met je papieren rapport (bestaan die nog?) hoeft dus ook niet meer en een slecht rapport kun je niet meer achterhouden, what’s next, webcams in de klas? Zakgeld gaat via tikkie, wel handig als Oma wat vergeetachtig wordt, kun je er een paar keer om vragen per week… Maar al met al was het in het tijdperk voor de smartphone wel een stuk rustiger en meer ontspannen. Nu zit Oma iets te vaak achter de digitale Geraniums en krijgen kinderen al heel vroeg last van een burn-out. Gun ze een onbezorgde jeugd. Vooruitgang is nog geen verbetering vaak. Misschien een idee voor een SIRE campagne?

Reageer op artikel:
Big Grandmother is watching you!
Sluiten