Ik ben trots op mijn Nederland

Bakia Mahboob 8 mei 2019

Met pracht en praal kijk ik naar mijn land, mijn Nederland. Een land vol liefde, begrip, tolerantie en saamhorigheid. Een land dat voor vele anderen een mooi voorbeeld vormt.

Ik ben een Pakistaanse Nederlander; geboren en getogen in Nederland, maar toch een allochtoon. De ene keer word ik gezien als een vluchteling en de andere keer als een talentvolle jonge vrouw. Ik behoor tot Nederland en Nederland behoort tot mij. Ik ben loyaal aan Nederland en Nederland aan mij. Ik volg de normen en de waarden van Nederland en Nederland respecteert die van mij. Ik hou van Nederland en Nederland van mij. Al deze mooie emoties zijn niet te danken aan mij, maar aan mijn religie, mijn Islam.

De warme gebaren die dit mooie land naar mij als moslim maakt, geeft het mij een fijn gevoel. Een gevoel van vrijheid, een gevoel van liefde en een gevoel van saamhorigheid.

Nederland is een land waar iedereen vrij is om te doen en denken wat hij of zij wil. Een land waar ik mijn liefde kan uiten. Liefde naar Nederland, maar ook liefde naar de Islam. Een land waar moslims meedoen met Sint-Maarten en Kerst. Een land waar niet-moslims genieten van de iftar (het breken van vasten) en het Suikerfeest. Een land waar we samen genieten van kerstdiners én iftars.

Nederland is een prachtig land met prachtige mensen. Ik voel me hier thuis. Ik voel me hier veilig. Ik ben een Nederlander die trots is op haar eigen Nederland.

(Foto gemaakt door: Martijn Bergsma)