Wie het laatst lacht….

Gina Bouwman 8 mei 2019

In de spiegel kijkt hij me recht aan. Je zou bijna denken dat zijn auto aan de mijne vastzit. Hij is duidelijk geïrriteerd. Tot zijn grote frustratie kan hij er rechts ook niet langs.
Ik probeer me er niets van aan te trekken. ‘Je bekijkt het maar’, zeg ik hardop, al kan niemand het horen. ‘Ik rij 50 en harder mag niet, dus de groeten.’

Hij blijft plakken. Heel vervelend. Ik besluit toch maar een baantje op te schuiven en haal de auto rechts van mij in. Nog voor ik goed en wel ruimte heb gemaakt, rijdt hij al naast mij. Na een laatste arrogante blik opzij, scheurt hij weg. Het is een BMW, ik had het kunnen weten. Nou, hij gaat zijn gang maar. Ikzelf heb op diezelfde weg wel eens een bekeuring gehad omdat ik 3 km te hard reed. 3 km! En deze auto rijd zeker 20 te hard. Hij kan maar beter uitkijken.

In de verte zie ik het stoplicht op groen springen. Daar ben ik niet blij mee. Ik gun hem die vrije doorgang niet. Maar helaas… hij speert door het groene stoplicht en het springt op rood voordat ik er ben.
Terwijl ik sta te wachten laat ik het los en even later kan ik rustig mijn weg vervolgen.

Bij het volgende stoplicht zie ik hem echter weer. Hij moet deze keer ook wachten. De race van ‘de haas en de schildpad’ is dus nog niet afgelopen.
Ik sluit achter hem aan en verbaas me erover hoe weinig hij eigenlijk is opgeschoten ondanks zijn hoge snelheid. Het heeft helemaal geen zin om in de stad zo te haasten.

Als het licht op groen gaat schiet hij naar voren, terwijl ik in normaal tempo optrek. Maar deze keer kan hij de vaart er niet inhouden. Er is kort daarna weer een stoplicht en dat is rood. Hij sorteert voor om linksaf te slaan. Ik moet rechtdoor en zie tot mijn grote genoegen dat dát licht net op groen gaat.

De man, die als een snuivende stier, onrustig gas geeft voor het stoplicht, wordt op het laatst toch nog gepasseerd door die irritante slak… eh.. schildpad. Ik kan mijn glunderende lach maar nauwelijks bedwingen als ik hem met een triomfantelijk gevoel achter me laat.
Wie het laatst lacht, heeft de meeste lol.