Pensioen, jeugd, politiek, EU en wat te stemmen?

Pensioen, jeugd, politiek en EU

Wat hebben die vier zaken met elkaar te maken? Alles! Vijftig jaar geleden werd ik geconfronteerd met de ‘grepen door de overheid uit de pensioenkas’: Lubbers en Kok, van respectievelijk CDA en PvdA. Wel 25 miljard euro.

Ik liep op het Binnenhof met een spandoek ‘geen poen van mijn pensioen’. Destijds geen idee, dat ik vijftig jaar later een boek zou uitbrengen ‘Pensioen, ónze poen’ (ff googelen). Met onthullende informatie, dat niet op het journaal te zien is, niet in de krant te lezen is en niet in talkshows te horen is.

[Voorspellingen, van welke aard dan ook, kwamen niet uit, bijv. in 2000 21 miljoen inwoners; we kunnen een kleine ijstijd verwachten (jaren zeventig); in 2020 alle olie op en in 2050 is Groningsgas op. Laat klimaat daarom rusten.]

Prangende vraag: is het waar dat de jongeren de hond in de pot vinden en dat de fondsen zich geen indexatie kunnen veroorloven? Nee, niet waar. Jetta Klijnsma, PvdA, die onze pensioenpot ten onrechte als ‘gemeenschapsgelden’ betitelde, hield in 2016 ‘de EU pensioenrichtlijnen’ lang achter en joeg deze meer dan honderd vellen Engelse tekst binnen twee dagen door de Tweede Kamer heen; de coalitie plus Groenlinks stemden vóór.

Nu de EU. Macron wil een transferunie. Nederland heeft € 1,375 biljoen (!) aan vermogen, terwijl Frankrijk geen pensioenfondsen heeft en alles uit de deplorabele staatskas betaalt. De Fransman stopt wel bij 60 jaar en wij straks bij 67 jaar! ‘De Europese verkiezingen vind ik niet zo relevant. Het gaat er over wat er gebeurt bij de nationale verkiezingen. Dáár ligt de macht’, aldus Mark Rutte. @markrutte in #buitenhof. Een buitengewoon vals van Mark Rutte. En onwaar. Van onze soevereiniteit is 10 procent over. Nog een Europees leger en het is nul procent.

Jongeren werden gefopt door Jetta Klijnsma. ‘Omdat we allen langer doorwerken, verlagen we de pensioenopbouw’. Door de lagere pensioenpremie-aftrek haalde zij de beoogde 1,5 miljard euro extra loonheffing binnen! Minister Koolmees wil vanwege het nieuwe stelsel ‘tijdelijk’ de pensioenpremies verhogen. Pas op! Er is niets zo definitief als een tijdelijke verhoging! In de oudheid en recent (kwartje).

Let op! De ENIGE invloed is uw stem bij de verkiezingen. Wij vertrouwden Lubbers en Kok. Fout! De coalitiepartijen, PvdA, GL en D66 zijn niet met uw pensioenbelang bezig; zij willen net als de EU de pensioenpot oneigenlijk gebruiken.

Reageer op artikel:
Pensioen, jeugd, politiek, EU en wat te stemmen?
Sluiten