Vrijheid…?

Mohamed El Messaoudi 8 jan 2019

Je moet je aan regels houden op school. Je moet je aan regels houden op de weg. Je moet je aan regels houden op werk. Je moet je aan regels houden thuis. Je moet je aan regels houden in de maatschappij enz.

Waar is dan die vrijheid eigenlijk? Of een kind groeit op met wat hij voorgeschoteld krijgt op school, vanuit huis, op sociale media, films, tv etc. Hij wordt dus gevoedt met bepaalde normen en waarden die zijn gedachtegang uiteindelijk beinvloeden. Dus hij kiest daar niet zelf voor, dus over welk vrijheid hebben wij het?

…Waarom kan je dan geen regels en principes hebben in het leven!? Het is duidelijk dat de mens daar behoefte aan heeft. En het geloof, de Islam biedt dat aan, …het is daar om orde en rust te behouden, om de begeerte en ziel te controleren en om vrees te hebben voor de Al Machtige.

Zonder regels en principes onstaat er chaos, zoals we helaas vandaag de dag kunnen zien. De zielen en hun begeertes hebben een vrije doorgang gekregen net als een wolf die op een kudde schapen afgaat.