Nashville, niets zo veranderlijk als een mens

Je hebt van die mensen die jaren als een ketter roken en dan stoppen. Een aantal van hen schreeuwt dan moord en brand als een ander een sigaret opsteekt. Zo is het ook met een van de ondertekenaars van de originele verklaring uit 2016, opgesteld in Tennessee. Een gewezen, lees, genezen lesbienne die zich bezig hield met feministische studies. Maar daarna haar portemonnee goed gevuld heeft met haar dominee-tv optredens. De originele verklaring was in eerste instantie gericht tegen het feminisme, maar aangepast. Helaas is namelijk de rolverdeling tussen mannen en vrouwen wat onduidelijker geworden. Mannen waren de baas en vrouwen moesten luisteren. Wel zo simpel en vooral duidelijk, toch? Maar toen kwamen er wel heel veel homoseksuelen uit de kast en dat is tenslotte toch te genezen. Dus werd het hard nodig dat er een verklaring werd opgesteld. Ondertekend door Trump en zijn vriendjes. Handig voor Trump om veel zieltjes (stemmen dus) te winnen onder de evangelische wereld. En nu twee jaar later, heeft evangelisch Nederland deze verklaring ook ontdekt. Blijkbaar vond Dhr. Van der Staaij (SGP) dat het noodzakelijk was om een duidelijk standpunt in te nemen en te ondertekenen. Maar ach, dat kon helaas niet stiekem gebeuren en opeens staat liberaal en liefdevol Nederland op. En ziet daarna Van der Staaij in allerlei tv-programma’s verklaren dat het vooral géén anti-homo verklaring is. Daarnaast vond hij het flauw om wel te tekenen (ook al was de verklaring niet helemaal zoals hij gedacht had) en er dan niet voor uit te komen. Meneer van der Staaij, ik zou willen weten wat in deze verklaring staat wat niet is zoals u had gedacht? En bent u in uw leven gewend om te ondertekenen terwijl u het met de inhoud niet eens bent? Ja, we leven in een land van vrije meningsuiting. En meningen mogen steeds veranderd worden, ook al klopt er niks van. Dacht dat ik wispelturig was…

Reageer op artikel:
Nashville, niets zo veranderlijk als een mens
Sluiten