Melaniatonine

Cale columns 8 jan 2019

F*keF*ck

Ik vraag u af of u dat ook heeft. Dat je ’s nachts wakker ligt van Melania. En de slaap maar niet kan vatten omdat je maar blijft malen. Over haar fakenieuws. Het nieuws dat zij faket. Dat ze faket als ze de liefde met the Donald bedrijft en faket als ze een hoogtepunt bereikt. En dat beter kan dan, pak ‘em beet, hou ‘em vast, Meg Ryan in “When Harry met Sally” en dat dan als nieuwtje naar buiten brengt. Dan denk je, daar blijft het dan bij. Omrollen en pitten.

Maar dan begint het maalwerk. Niet 1 maal, niet 2 maal, maar zeven tot zeventig maal. Want als Trump over pakweg 2 weken de State of the Union uitspreekt, en wordt geconfronteerd met een vraag over dat fakenews dan zijn er nogal wat mogelijkheden af te lopen. Een F*keMindF*ck die zelfs Victor Mids niet kan wisselen.

Want als hij zegt dat het fakenews is, en je weet dat hij ALTIJD liegt, dan is het dus waar. En faket Melania dus. Maar wat als hij bedoelt dat het fakenews is dat zij dat gezegd zou hebben. Dan heeft ze het dus wel gezegd en is het dus waar, ervan uitgaand dat Melania niet liegt. Klaar. Maar bedoelt hij dat het fakenieuws is dat zij dat gezegd heeft, want dat is geen nieuws om dat te zeggen omdat het geen nieuws is, dus is het nep.

En wat nu als Trump met zijn uitspraak “dat is fakenieuws” bedoelt dat het een nieuwtje is dat het faken zelf betreft. Dus het gaat om het feitje zelf. De inhoud dus. Maar omdat hij altijd liegt, gaat het dan niet over het feit dat er een nieuwtje is over het faken, en dat zij dat faket en dat het helemaal niet door haar gezegd is en dat hij niet faket en dat het nieuws over het faken van een fakenieuwtje over het faken niet gefaket is?

Malen dus en ik vroeg, zoals ik vaak doe, Klaas Fake mij zand in de ogen te strooien ( niet echt, is maar fake, maar deed wel alsof) en dat lukte, want ik zag ineens wat de oplossing was. De dubbele ontkenning. Min en min is plus. Dus als Donald, die altijd liegt, zegt dat iets niet zo is, dan is het dus wel zo. Net toen ik rustig werd, schrok ik weer badend wakker. Want wat nou als je een driedubbele ontkenning hebt. Dus als Melania ook nog eens meeliegt? En dan een 4 dubbele? Insomnia.…Daar is geen melatonine tegen te produceren.

De slapeloze nachten houden aan, vrees ik, tot 3 november 2020. Of een impeachment moet eerder slagen. Maar tot die tijd slaap ik als een fakir. Op mijn spijkerbed. Net echt. Echt nep. Fake.

©Cale Columns