Beste VARA

Sjoukje Dijkstra 13 jan 2017 / 15:35 uur

U noemt uzelf progressief, maatschappelijk betrokken. Wat betekent dat precies? Wanneer dat betekent dat u figuren met achterhaalde denkbeelden als uw redacteur Abulkasim Al-Jaberi een podium geeft, vraag ik mij serieus af wat dat betekent. Progressief? Eerder het tegenovergestelde. U bent waarschijnlijk wel op de hoogte van zijn denkbeelden.
Bij Al-Jaberi ging deze week de vlag uit op Facebook, want er waren vier mensen vermoord in een aanslag met een truck in Jeruzalem. Eigen schuld dikke bult, meent meneer Al-Jaberi, want Israël is volgens hem de bezetter. De terrorist een vrijheidsstrijder. Vrijheid van meningsuiting, zegt u? Zet hier Berlijn neer, en meneer Al-Jaberi had vorige week al op straat gestaan… Wat mij betreft is dat de ultieme dubbele maatstaf.
Terrorisme is terrorisme. Die man was geen held. Hij doodde en verwondde onschuldige mensen. Maar ach, het waren maar Israëliërs. Joden. Ik ben op mijn money als een Jew, rapt graag geziene gast bij de VARA, Ali B. Ook dat is normaal, want ach het is een compliment.
Minder, minder, minder. Wilders werd erom veroordeeld. Terecht. Ali B die voor veel jongeren een voorbeeld is, gaat vrijuit, met zijn uitvergrote vooroordeel in zijn zogenaamde gangsta rap. Onschuldig, zegt u? Niet als je weet dat diezelfde uitvergrote vooroordelen tot veel erger kunnen leiden. De geschiedenis heeft het bewezen. De huidige praktijk laat het zien. Hoe indoctrinatie vanaf jongsafaan Palestijnse kinderen verandert in messenstekende jodenhaters. Joden drinken kinderbloed, zo leren ze op door Europa gesubsidieerde scholen. Geen haan die daar naar kraait.
U ook niet, begrijp ik, want uw redacteur werkt er nog steeds. Geen ontslag op staande voet. Het is een bijzonder iets: die selectieve verontwaardiging. Sylvana met haar sneue nep-partij heeft haar mond vol van racisme, maar zodra antisemiet Abou Jahjah heel terecht door De Standaard op straat wordt gezet, omdat ook hij een terreuractie goedkeurt, vindt zij dat schending van ‘vrijheid van meningsuiting’. Tja. Waar je mee omgaat, wordt je mee besmet. DENK ik. Zo antisemitisch als de pest.
Maatschappelijk betrokken? U bedoelt selectief maatschappelijk betrokken? De positieve focus ligt in ieder geval geheel op links, en links is, zoals we allemaal weten op een of andere manier fan van de moslims, niet van christenen, en al helemaal niet van joden en Israël. Waarom zou u ook? Veel te moeilijk, want dan moet u eerst de vuilnis buiten zetten, en dat. Dat wilt u niet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Beste VARA
Sluiten