Oude keizers

Ratfish 13 jan 2017 / 16:05 uur

Terwijl de vermaarde en kolderiek bedoelde seksuele toespelingen van Philip Freriks in het tv-programma De Slimste Mens ook in de huidige editie weer een absoluut dieptepunt bereiken (van de ontmaagdingsperikelen van Maarten van Rossem tot het bevragen van vrouwelijke kandidaten over hun ‘derde oksel’) concentreren de mediavolgers zich liever op The Real Donald J. Trump. Deze ‘Dirty Old Man’ heeft inmiddels wel genoeg aandacht gekregen zou ik zeggen.

In ons landje kunnen we er immers ook wat van. Neem nu het onderwerp belangenverstrengeling. Binnenkort gaat in Nederland een musical in première over de val van Sepp Blatter. Deze charmezanger op leeftijd met corrupte trekjes heeft in Holland een beruchte nemesis, die de naam Michael van Praag draagt. Zijn kennissenkring bestaat niet alleen uit Oud-Zuids musicaltalent als Janke Dekker, hij was ook zakelijk leider van het productiebedrijf dat het initiatief nam tot de musical ‘De val van de voetbalkeizer’.

Ik hoef u natuurlijk niet te vertellen over de toevalligheid dat voetbalbestuurder Van Praag tijden in de race was om Sepp Blatter op te volgen als FIFA-voorzitter. U weet ook wel dat ‘life stranger is than fiction’. Het kon natuurlijk niet samengaan, vond Van Praag zelf. En sneed de banden met het bedrijf door. Bij de traiteur in de Beethovenstraat kon je je zakelijke vrienden nog wel eens ontmoeten, maar dan gaat het altijd over de kwaliteit van de kalkoen-briequiche.
Het feest moet altijd doorgaan mensen, linksom of rechtsom.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oude keizers
Sluiten