Joop wanneer bied je je excuses aan?

StudentCE 24 mei 2016

De meest besproken club uit de Eredivisie van de afgelopen jaar in negatieve zin. Joop kijk naar jezelf, 2de bedrijf dat je in een paar jaar tijd zo naar de klere hebt geholpen . Eerst bij Wegener media nu FC Twente. Ja, ik zie FC Twente als een bedrijf. Natuurlijk is het een voetbalclub, maar voetbalclubs zijn tegenwoordig commerciële instellingen geworden, maar dat terzijde.

Je plannen waren groots Joop, na je kampioenschap ben je overmoedig geworden. Het stadion moest nog verder worden uitgebreid. De achterban moest nog groter worden. Alles moest groter. FC Twente moest een Europese subtopper worden. Misschien heb jij zelfs een natte droom gehad van het winnen van de Champions League? Het zou me niks verbazen. Maar het was te mooi om waar te zijn. Bedrogen en genaaid voelde iedereen zich toen alles vorig jaar rond deze tijd naar buiten kwam. Uiteindelijk had men het eerder moeten weten. Want Jan van Halst ging de deur uit terwijl Twente succesvol was, jij had een plan, van Halst ging niet akkoord en pakte zijn biezen.

Uiteindelijk heb jij je plan uitgevoerd. Met falen als resultaat. Kijk nou Joop (want jij was het uithangbord) en de rest van het ex-bestuur. Hoe moet een vader van 2 zoontjes dit hele zooitje gaan uitleggen? Met degradatie op het oog en een eventueel faillissement. Vader zal op vrijdagavond met beide zoons naar de Grolsch Veste gaan om FC Twente te zien voetballen tegen Almere City samen met nog een paar duizend man, helaas Ziyech & Gutierrez zullen dan niet meer spelen. De klasse van het voetbal & de club zal er dan ook wel een beetje van af zijn.

Onno Jacobs gaf al aan dat degradatie naar de Jupiler League simpelweg zelfmoord is. Dan is betaald voetbal in Enschede over en uit. Maar wat moeten die mensen die de club liefhebben dan? Die zien FC Twente als hun uitlaatklep na hun 40-urige werkweek. Wat moeten zij? Joop, ik heb in de media nog geen een keer een excuses gehoord voor je gehele wanbeleid en verschillende verkeerde keuzes die je hebt gemaakt met de rest van het ex-bestuur. Het voortbestaan van de club staat op het spel.

We zullen zien, tot vrijdag Joop.