liefde is liefde

Woorden als homo of gay worden heel vaak gebruikt als scheldwoorden. Waarom? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ik mijn kaken op elkaar moet klemmen als het wordt gezegd. Het kan niet. Want is homoseksualiteit iets slechts? Nee, het is liefde en liefde is mooi. Mensen lijken dat te vergeten, of ze vinden het niet kunnen. Maar hoe egoïstisch ben je wel niet als je tegen het homohuwelijk bent? Want je gunt anderen de liefde van hun leven niet. Helaas weet ik dat er nog te veel mensen zijn die het vreemd vinden, of bang zijn voor homo’s, terwijl ze gewoon mensen zijn, zoals iedereen.
Sommige mensen durven niet te vertellen dat ze vallen op mensen van hun eigen geslacht omdat ze bang zijn dat ze worden gepest, worden buitengesloten of worden verstoten. En is dat niet een van de ergste dingen die kunnen gebeuren? Dat mensen zichzelf niet durven te zijn omdat ze bang zijn? Dat ze niet gewoon liefde kunnen tonen voor degenen waarvan ze houden?
Met liefde maakt het niet uit voor wie het is. Of het nou een man is die van een man houdt, een vrouw die van een vrouw houdt, een man die van een vrouw houdt, of een vrouw die van een man houdt.